Skånska Travamatörklubben

Initiativet till bildandet av Skånska Travamatörklubben togs av Harald Möller. Möller var hästsportsjournalist och skrev i Sydsvenska Dagbladet under signaturen Equo. Tillsammans med Gunnar Åkesson, en annan dåtida entusiast, samlade Möller ett gäng likasinnade till en sittning på Hotell Tunneln – en träffpunkt för den tidens hästfolk.

Förutom Möller och Åkesson deltog Albin Andersson, Manfred Andersson, Folke Jacobson, John Persson och Walter Persson. Dessa herrar drog upp riktlinjerna för klubben och dess verksamhet och beslöt att ett konstituerande sammanträde skulle hållas den 7 mars. Året var 1946.

Skånska Travamatörklubben var den första av sitt slag i Sverige och blev därigenom en förebild för andra föreningar runt om i landet. Tillsammans med amatörklubbarna på Solvalla och Åby bildade STA 1958 Sveriges Travamatörers Riksförbund (STaR).
Fyra år tidigare, 1954, hade STA’s ordförande Kjell Nilsson varit med om att i Paris bilda Fédération Européene des Gentlemen et Amatturs de Trot (FEGAT).

I och med bildandet av den europeiska amatörfederationen blev det internationella samarbetet mer intensivt än tidigare. STA har haft ett mycket livligt utbyte av travamatörer från andra länder. Skånska amatörkuskar har förutom i de skandinaviska länderna kört lopp i USA, Kanada, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike, Ungern, Ryssland, Spanien, Italien och Malta.

Höstbrev 2020.
Ladda ned som pdf

Sammanställning B-K- och montélopp 2020.
Ladda ned som pdf

Sammanställning B-K- och montélopp 2019.
Ladda ned som pdf

Bemanning Tombolan 2019.
Ladda ned som pdf

Verksamhetsberättelse 2019.
Ladda ned som pdf

Amatörstatistik 2018.
Ladda ned som pdf.

Amatörligan 2017.
Ladda ned som pdf

Östarps Gästgivaregårds Amatörcup 2017.
Ladda ned som pdf   Ladda ned pdf 2

Sammanställning med amatör- och montéloppen 2018.
Ladda ned som pdf

Sammanställning med amatör- och montéloppen 2017.
Ladda ned som pdf

Sammanställning med amatör- och montéloppen 2016.
Ladda ned som pdf

Sammanställning med amatör- och montéloppen 2015.
Ladda ned som pdf

Sammanställning med amatör- och montéloppen 2014.
Ladda ned som pdf

SM-vinnare t o m 2017.
Ladda ned som pdf

Statistik 2015
Ladda ned som Excel-fil

Statistik 2014
Ladda ned som Excel-fil