Välkommen till Skånes Ponnytravklubb

KORT HISTORIA OM SKÅNES PONNYTRAVKLUBB
Under 1960-talets andra del blev Växjö gamla motorstadion startplatsen för ponnytravet i södra Sverige, Bertil Aronsson, Jan Gowenius och Anders Sahlström var de drivande krafterna. Det följdes senare av att ponnytravbanor byggdes, dels Jularp utanför Höör som invigdes 1971.
Jularpsbanan byggdes på privat initiativ och det var Skånes Russavelsförening som arrangerade travtävlingarna där de första åren.
Så småningom övertog Skånes Ponnytravklubb tävlingsarrangemangen på banan.
2003 lades banan tyvärr ner och Skånes ponnytravklubbens tävlingar flyttade till Jägersro. Idag är vi en av Sveriges största och mest aktiva ponnytravklubbar.
Vi anordnar flera heldagar med ponnytävlingar samt enstaka ponnylopp på stortravets tävlingsdagar som tex Mini och Lilla Hugo Åbergs och Svenskt ponnytravderbyt för Kat. A och Kat. B.
Vi håller till i vårt klubbrum, en trappa upp bredvid sadelmakaren på Jägersro Trav och Galoppbana i Malmö. Vi är en ideell förening som alla kan bli medlemmar i.


 

SPTK Logga 

Medlem 2024

Medlemskap i SPTK gäller för alla familjemedlemmar som bor på samma adress.

Medlemsavgiften är 450 kr/ hushåll per år. Du betalar till bankgiro 972-7694.

Glöm inte att ange namn, efternamn, adress och e-postadress så vi vet vem betalningen är från.

Läs mer om vad du får som medlem här!

Sponsorer

Varje år arrangerar Skånes ponnytravklubb 5 st tävlingsdagar plus 2 st storlopp på Jägersro, där klubbens sponsorer står för pokaler, segertäcken och andra priser till deltagarna. Vill du eller ditt företag sponsra klubben? Eller känner du någon som vill? Vi behöver all hjälp vi kan få att sälja sponsorpaket till våra 65 st lopp/år. Klicka på länken nedan för att se våra sponsorpaket. När ni har sålt sponsorpaket, maila vilket sponserpaket ni har sålt till och till vem (kontakt person, mail och mobilnr behöver vi) till skanesponnytravklubb@gmail.com Märk mailet "SPONSOROR 2024". Så kontaktar vi sponsoren för mer information.

”Inget lag slår lagarbete” Dawyane Wade. 

Ses på tävlingsbanan! //SPTK:s Styrelse

Läs mer om våra sponsorpaket här!