Julfest 4 december

Klubbchampion 2016, kusk kategori A

Vinnare: Towa Olsson
Towa inledde och avslutade säsongen på hemmabanan på samma sätt: med dubbla segrar! Däremellan har hon hunnit vinna Femårsshettisen på Visby tillsammans med Nala, finalen av Bronsdivisionen i Kalmar med Ravanelly Silver och Klass III-finalen på Halmstad med Hårstorps Gipzy. Towa har vunnit totalt sex segrar på Jägersro vilket gör henne till Klubbchampion 2016 för kuskar i kategori A!

Klubbchampion 2016, kusk kategori B

Vinnare: Kajsa Lindsjö
Kajsa har tävlat ponnytrav framgångsrikt under flera år, i år har hon vunnit lopp både åt Anne Olsson med Ljungens Tindra, åt Martina Frick med Zhakira Zojvide, och med egentränade Jagette. Totalt har det blivit fyra segrar i sulkyn på Jägersro för Kajsa under året. Hon har dessutom två andraplatser och därmed bättre totalt resultat än resten av kuskarna i championligan vilket gör henne till Klubbchampion 2016 för kuskar i kategori B!

Klubbchampion 2016 monté

Vinnare: Kajsa Lindsjö
Kajsa har under året mest tillbringat tid i sadeln som galopplärling, men hon inledde årets första heldag på Jägersro med en seger i monté på Anne Olssons Zob-Zob! Segern gör henne till SPTKs montéchampion 2016!

Poängliga, kuskar kategori A

Vinnare: Towa Olsson
Med ponnyerna Mormors Moster Britta, Pimpinella, Ravanelly Silver och Hårstorps Gipzy har Towa radat upp fina resultat både på hemmabanan och på banor runt om i landet. Hon toppar listan över landets segerrikaste ponnykuskar med licenstyp A, och på Jägersro har det bland annat blivit sex segrar och tre tredjeplatser. Totalt har Towa fått ihop 122 poäng vilket gör henne till vinnare i SPTKs poängliga för kuskar i kategori A!

Tvåa: Hanna Threms
Hanna har tävlat egentränade ponnyn Molta framgångsrikt under året, de har tagit två segrar och fem andraplatser ihop och i oktober kom de på andra plats i Mini-Hallandsmästaren på Halmstad. Hanna har också vunnit lopp med travskolans ponnyer Ängdalas Rival på Östanåkra och Lady Marion på Tingsryd. På Jägersro har det blivit två segrar och tre andraplatser vilket ger Hanna 67 poäng och andraplatsen i SPTKs poängliga för kuskar i kategori A!

Trea: Maja A Odder
Maja inledde säsongen på Jägersro med seger tillsammans med Emmeros Filur. Årets största seger tog hon med fantastiska ponnyn Emmeros Fantasia i Mini-Elitloppet på Solvalla! Hon har varit femma i svenskt Femårsmästerskap med Emmeros Filur och utöver det tagit många fina placeringar med både shettis och russ. På Jägersro har det blivit två segrar, en andraplats och två fjärdeplatser vilket ger Maja 56 poäng och tredjeplatsen i SPTKs poängliga för kuskar i kategori A!

Poängliga, kuskar kategori B

Vinnare: Kajsa LIndsjö
För andra året i rad vinner Kajsa klubbens poängliga! Hon har tävlat framgångsrikt, tagit placeringar i finalerna av både Bronsdivisionen och Silverdivisionen på Kalmar med Zhakira Zojvide och varit tvåa i Guldfinalen med Ljungens Tindra på samma bana. På Jägersro har hon vunnit lopp med Ljungens Tindra, Zhakira Zojvide och Jagette. Totalt har det blivit 4 segrar, 2 andraplatser och två tredjeplatser i sulkyn för Kajsa på hemmabanan i år, hon har samlat ihop 104 poäng och vinner SPTKs poängliga för kuskar i kategori B!

Tvåa: Selina Sylvander
Selina har framgångsrikt tävlat det egentränade russet Mormors Borizz under året. De inledde säsongen med seger på vår första heldag och fortsatte med ytterligare två raka segrar på Jägersro. Med Selina har Mormors Borizz sänkt sitt rekord med 12 sekunder, och de avslutade säsongen med en seger på Åby i november. På Jägersro har det totalt blivit tre segrar, en andraplats och två tredjeplatser för Selina, vilket resulterat i 79 poäng och andraplatsen i SPTKs poängliga för kuskar i kategori B!

Trea: Heidi Gingsjö
Heidi debuterade i våras och har tävlat travskolans ponnyer framgångsrikt under året. Hon körde Ekslätts Iceland till en femteplats i 6-årschampionatet på Eskilstuna, och det var också med Ekslätts Iceland hon tog en dubbelseger på Jägersro i augusti. Heidi har även ridit Katarina Hall-tränade Farmens Ultra till en tredjeplats i ett monté-lopp. På Jägersro har det blivit fyra segrar och en fjärdeplats, Heidi får ihop 71 poäng och tar tredjeplatsen i SPTKs poängliga för kuskar i kategori B!

Hoppas att vi ses igen i februari – då blir det årsmöte med prisutdelning för klubbens debutantkuskar, årets champion- och poängligevinnande ponnyer, årets ponnyer och nya 2.00/2.45-ponnyer. Styrelsen återkommer med mer info när det närmar sig.

SPTKs styrelse tackar alla våra medlemmar för ett bra 2016!