Lövgren trivdes hos storpubliken i restaurangen

Joakim Lövgren verkligen älskade att det var snudd på fullsatt i restaurangen på Jägersro. Tre gånger klev han upp till sportchefen Mats Ahlkvist för segerintervju samtidigt som han fick ta emot publikens hyllningar.

– Jag trivs här. Så här mycket folk var det länge sedan jag såg, sa han och blickade ut över den nästan fullsatta restaurangen där de segrande kuskarna hyllades.


Och han började direkt i det inledande loppet där han visade upp en talangfull debutant i Good Lord.

– Det är faktiskt den roligaste biten med sporten, att jobba med talangerna och se vad det ska bli av dem. Man får lite vibbar ibland i ett träningspass att det här kan vara rätt sort, och den vibben har jag fått på Good Lord naturligtvis. Jättekul att han knöt ihop säcken nu när det var dags för tävling också. Jag gillade sista 200 metrarna, när han verkligen satte klorna i ledaren, det var han som tävlade lika mycket som jag, det var ett bra kvitto, kommenterade Lövgren om 3–åringen vars föräldrar är två av svensk travsports främsta travare under 2010-talet, Readly Express och Your Highness som tillsammans sprang in 34 miljoner kronor på tävlingsbanorna.

Lövgren fortsatte sedan med favoriten Azzurro som fick kämpa lite för att nå ledningen och sedan kunde hålla undan.

– Han är lite känslig av sig, så att det blev omstart var kanske inte helt bra. Han löste den situationen, men det känns som han kan ännu mer.

Azzurro är välväxt, en av stall Lövgrens största hästar, och det finns alltså möjligheter till utveckling när han fått ännu mer tid på sig.

– När vi kan börja rycka skor och liknande så kan vi nog hitta 20 meter till i honom.

Dagens tredje vinnare var Emma Häggenäs som visat form under sadel, i monté. Men nu var det vagn och ett vanligt travlopp.

  Det känns som att hon går bra i vagn när hon fått göra några montéstarter. Nu hade vi inte det bästa läget, men loppet blev kört så att det passade oss.

Rygg fram till upploppet och en vass speed var segerreceptet.

Och det Lövgren inledningsvis gillade var givetvis publiktillströmningen till restaurangen. Låga priser, lite extra underhållning och det fanns runt 450 ätande gäster på plats.

– Jättekul med publik, tyckte Lövgren och möttes av mer applåder.

Givetvis fanns stall Kolgjini också med bland kvällens vinnare. Dante Kolgjini satte King of the Hill direkt i ledningen och sedan höll han undan.

– Han var lite pigg och jag var lite tveksam till hans form, men jag kände i provstarten att den fanns där. Sen trodde jag förstås att jag förlorat och var på väg mot stallbacken när resultatet ropades ut, sa Dante.

Den som utmanade till sista steget var Ken Ecce med Soundtrack. Lite senare fick firma Ecce/Tomas Malmqvist revansch när Foxtail Pine spurtade till en säker seger.

– Tomas hästar går fantastiskt bra just nu. Hon hade inte startat på ett tag, men visade verkligen fin form, berömde Ecce och passade på att berätta om hur fantastiskt bra han trivs på Jägersro.

– Jag går upp med ett leende och jobbar varje dag.

Gustav Johansson presenterade ännu ett snyggt nyförvärv på tisdagskvällen.

– Ett kvitto på att vi gör någonting rätt och att hästarna trivs och mår bra, det är man väldigt stolt över, sade 20-åringen efter segern med Cooper T.M.

Sedan årsskiftet är Gustav Johansson landets yngste proffstränare. Och succén fortsätter även i den nya rollen. På tisdagen selade han ut sin tredje vinnare.

- Jag tyckte att han var väl förberedd och det visade han idag, kommenterade Johansson sedan han visat upp nyförvärvet Cooper T.M. i bästa författning och dessutom kört ett drömlopp i rygg på hårdragande favoriten Furst Igor.

– En rejäl comeback tycker jag. Så fort han kom först så la han av helt, så det är svårt att säga hur mycket krafter det fanns kvar, men jag är väldigt nöjd med prestationen. Tar han loppen rätt så står han sig bra i den här klassen framöver.

Thomas Uhrberg brukar ha ett bra samarbete med Kalmartränaren Fredrik Persson. Nu fick han låna Bowler Day som gjorde årsdebut. Det var direkt till ledningen och sedan var det lugna gatan.

– Han kändes fin hela vägen och jag hade fått bra rapporter från Fredrik som berättade att han hade tränat bra.

 

Publicerad onsdag 6 mars 2024.