Lövgren la grunden till miljonutdelning

Joakim Lövgren sänkte storfavoriten och la grundan till miljonutdelning – och det udda med V86–omgången var att samtliga sju vinnande system var konstruerade av samma person.


Johan Untersteiner hade mer eller mindre räknat in segern med storfavoriten Mateo di Quattro, Joakim Lövgren körde för att outsidern Beachcomber skulle kunna bli tvåa. Men sista 50 hände något.

– Jag är riktigt besviken, sa Johan Untersteiner sedan Mateo di Quattro stannat rejält sista 50. Jag tyckte att jag hade en bra feeling och koll på hästarna runt omkring mig.

Joakim Lövgren sken som en sol eftersom han vann ett lopp han inte hade förväntat sig.

– Jag försökte rädda andrapriset. Vi kom loss sent, vi hade lite trafikproblem och jag hade svårt att få med mig vagnen. Ska jag vara ärlig så fick jag aldrig upp någon vittring.

150 kvar hade Untersteiner flera längders ledning med Mateo di Quattro, men så kastade plötsligt storfavoriten ankar.

– Jag tyckte att jag hade koll på läget. Jag körde 400 kvar och det kändes bra, men jag körde för tidigt i alla fall.

Nu hade förstås omgångens största favorit förstås fått ett tungt lopp utvändigt ledande Federer – men ändå.

– Jag hade haft stolpe ut med de andra hästarna under kvällen, den här trodde jag egentligen inte på. Men det kanske går bättre när jag inte tror på dem, sa Lövgren,

Skrällen i den första avdelningen lade grunden till miljonutdelning på V86. Ett annat favoritfall som bidrog till miljonutdelningen var när Ytowns Magnifik fick en för tuff väg fram, 12–tempo i tredjespår och dödens blev helt enkelt för mycket. Istället var det Peak of Glory (Elke Frinta tränar och Per Nordström körde) som kunde spåra varje meter av loppet.

– Vi kom iväg bra och fick ledningen. Sen kändes hon riktigt stark och fin hela vägen. Det är ju inte helt enkelt att hålla ledningen från innerspåret, men det klarade hon på ett bra sätt.

Stall Kolgjini fortsätter att skörda framgångar. Nu var det Toni Barosso som tog stallets seger. Han tog över ledningen och höll sedan undan med krafter kvar. Men han är stor och grov i stilen och det såg ut som om det var nära galopp vid ett par tillfällen.

– Han hjälper till bra själv, berömde Adrian.

En stadig gäst numera är kusktalangen Malte Handfast, nu satte han dit Vicky Montoya efter en smart styrning.

– Fantastiskt snyggt kört, sa också tränaren Johan Svensson.

Malte satte sig i tredje invändigt, när avancemang från kön kom varvet kvar gled han ut i andraspår och fick draghjälp fram till upploppet.

– Hon är stark och bra den här, vet var mållinjen ligger. Planen var att ta det lugnt från start och låta de andra köra det i halsen på oss och det stämde ju bra, sa Malte.

Trots att Johan Untersteiner förlorade med Mateo di Quattro så fick han i alla fall två segrar med sig hem till Halmstad. Debuterande Katmandu Mearas satt i ledningen och ett snabbt slutvarv gjorde att vinsten blev enkel. Samma segerrecept använde han med No Time to Steel som också hittade till spets och höll undan för bra avslutande Dencos Miss Caruso.

Lars I Nilssons framgångar nu var det Vanquish som bara var bäst efter ett lopp i ledningen. Kusken Stefan Persson var också imponerad.

– Han blev lite vass, men visade fin form. Lars hästar brukar vara vältränade.

Och när det handlar om montélopp brukar det handla om Jonathan Carré. Nu satt han på Önas Quintus som avgjorde säkert över upploppet.

 

Publicerad torsdag 28 mars 2024.