Bra uppvärmning av hemmalaget inför storloppshelgen

Joakim Lövgren, Adrian Kolgjini och Per Nordström visade fin form under Jägersros onsdagstävlingar. Passande med tanke på alla stora lopp som kommer under Solvallas Elitloppshelg.
Adrian Kolgjini vann dubbelt – både med en favorit och en skräll.


Favoritseger med Röde Orm och sedan en storskräll med Akilles Face.

Mest överraskande var alltså Akilles Face, en jättetalang som 3-åring men som sedan mest haft Sina små problem. Inte en placering bland de tre främsta sedan 2022 då han vann på Solvalla.

– Vi hade stora planer för den här hästen, men det mesta har strulat. Vi har provat allt, kastrerat honom men senast kände jag att det var något på gång.

Men nu hände något.

Sedan loppet öppnats i överljudsfart, strax över 1.05/500 meter, blev det lite stiltje i näst sista kurvan. Då slog Adrian till.

– Jag ville inte sitta och dra ihop honom, då kan han galoppera. Jag lät honom löpa på och hade så bra fart ut på långsidan att han bara fick springa på.

Och visst var det rätt taktik. Akilles Face visade lite av sitt ”gamla” kunnande och kopplade ett säkert grepp på ledande Thewinnertakeitall i god tid innan mål.

– Det är så kul för kretsen kring hästen, nu tror jag att vi kommer att få en riktigt kul sommar med honom.

Adrians favoritvinnare var Röde Orm som enkelt kunde hålla ledningen (stod ensam på start) och sedan bedömde Kolgjini tempot perfekt. Ökade efterhand och över upploppet fanns det helt enkelt inte något hot.

– Han avgjorde enkelt, berömde Adrian.

– Jag blev lite orolig efter 500–600 meter då han tog i lite väl mycket. Men han visade väldigt fin moral. Nu är han så bra att vi får spänna bågen lite och försöka på V75.

Adrian har annars några heta dagar att se fram mot. Han startar häst i tre miljonlopp på Solvalla under Elitloppshelgen, men har en egen favorit som han är spänd på.

– Vi har Karaboudjan i 4-åringseliten för ston. Hon tror jag kan springa riktigt, riktigt fort. Sen är jag spänd på vad Langli kan prestera på fredagen. Det ska i alla fall bli en riktigt kul helg och även om det är tufft hoppas jag att vi ska få med oss någon seger.

Joakim Lövgren inledde kvällen med en seger tillsammans med Henessi Joy, det var ledning från start till mål.

– Vi såg tidigt talangen på honom. Nu har alla bitar fallit på plats och idag gjorde han allt rätt, berömde Joakim.

Stall Lövgren kunde också glädjas åt en dubbelseger i lärlingsloppet där Bernardo Grasso med L’Amiral SJS fångade in ledande Global Eclipse (Tyler Mifsud) i det allra sista steget.

Per Nordström hade bara en uppsittning under kvällen och det slutade med en imponerande seger bakom Enjoy the Moment.

– Han var ruskigt fin idag, tog över ledningen när jag tryckte till lite och svarade för en mycket stark insats, berömde Per.

Tränaren Elke Frinta stod vid sidan och log med hela ansiktet:

– Jag var lite rädd när han hamnade i dödens, men jag visste samtidigt att han var bra i ordning.

Thomas Uhrberg visade upp McLlory i en lysande författning. 4-åring (uppfödd, delägd, tränad och körd av Thomas) hade inte riktigt fått till det på slutet, men nu stämde allt.

– Han var fin och gick starkt till slut. Det finns en hel del i honom och jag hade det här lite på känn.

Uhrberg hade sedan ytterligare en seger på gaffeln då årsdebuterande Isseymiyake Secret blev knappt avslagen av starkt spurtande Trixwithtrimmix.

Sen lämnades en del segrar till gästerna också. Rene Kjaer kom flygande långt ute i banan med Inferno och var märkbart nöjd efter vinsten.

– Jag tyckte jag körde skitbra. Det blev perfekt. Först invändigt, sedan ut och med i tredjespår. Det är väl så man ska köra. Skämt å sido, vi behövde lite tur, fick det och om hästen får ett bra rygglopp kan han avslut fort, sa Kjaer.

Johan Untersteiner tog sin sedvanliga seger med Stens Joy medan Flemming Jensen vann med Golden Rain – båda från ledningen.

 

Publicerad torsdag 23 maj 2024.