Avstod herrmiddagen och vann på Jägersro

Han stod över herrmiddagen, glänste på Jägersro istället.
Lorens Flevo har en utstrålning som få hästar – och nu visade han hur bra han är också.


Det var i ”Lövgrens webb–TV” som Joakim själv berättade att Lorens Flevo är en av de absolut trevligaste hästarna i stallet.

– Du skulle kunna ha med honom på en herrmiddag, skämtade Joakim.

Nu valde han att springa på Jägersro istället. Var vacker som en tavla och vann lekandes lätt, trots att han fått jobba utvändigt ledaren en bit.

Dn forna tyske Derbyvinnaren fick vila en liten bit på innerspår, men fick sedan jobba i andraspår.

– Jag sökte mig framåt och trodde att jag skulle locka ut favoriten, men de blev kvar på innerspår och då fick jag parkera utvändigt och vänta ut distansen som talade till vår fördel.

Sista halvvarvet stack han bara undan och såg helt enkelt glänsande ut.

– Han kom till oss som 5-åring har har utvecklats fint.

Patrik Radsten är amatörtränare med många års erfarenhet. Nu har han toppform på sitt lilla stall, tre segrar på en månad och nu senast med Mr Fantastic.

Patrik själv såg nästan förvånad ut sedan Mr Fantastic mer eller mindre utklassat motståndet.

– Det är ju helt otroligt Hästarna har ju verkligen tänt till.

Rose Apple har två segrar på kort tid, Mr Fantastic vann alltså nu. Och då ska ni veta att Patrik Radsten inte är bortskämd med framgångar. I augusti 2020 vann Sweet Lane ett breddlopp tillsammans med Markus Waldmüller, innan dess får vi backa till 2009 då Aces Lime vann för Timo Nyman och ännu längre tillbaka hade Radsten en fin häst som hette Atlantis som vann några lopp och startade på V75.

Förklaringen till förvandlingen i år?

– Jag vet inte. Vi har inte gjort något annorlunda utan allt går på i gamla spår.

Mr Fantastic har haft smygform en tid, gjort bra lopp utan att få vinna. Nu stod han på ensamt springspår och när sedan kusken Victor Rosleff hittade till ledningen och fick bestämma farten var det dags.

– Det blev ju väldigt enkelt när vi fick bestämma i ledningen. Han fick gå rejält sista 400 och kändes väldigt fin.

Tre segrar på de sex senaste starterna och hästarna är fortfarande i låga klasser.

Per Nordström har en viktig uppgift på lördag då han ska köra Önas Prince i finalen av Paralympiatravet. Uppladdningen blev bästa tänkbara med två segrar på två starter. Han började med nyförvärvet Aveve.

– Han kom i fint skick från Danmark, hade jobbat bra och det har känts i träningen att han biter ifrån sig bra i ledningen.

Samma taktik var det med Wanderlust Pellini.

– Jag är mycket nöjd med honom. Kanske är det här med kortlopp hans grej. Jag har tidigare valt att stå över de korta loppen eftersom han kan bli väl pigg.

Framgångarna för Ken Ecce fortsätter. Nu fick han låna Tommy Holmgrens I Gotta Go och efter en snygg kuskinsats var han starkast den sista biten.

– De körde snabbt där framme och det gjorde inte oss något, sa Ecce med ett leende och ägare Holmgren förklarade:

– Han behövde loppet senast. Vi är tacksamma för det här, det var Ken som hittade hästen i Danmark.

Johan Untersteiner går sällan lottlös när han gästar Jägersro. Nu blev det en dubbelseger med Nice Steel och Nilla Lane.

– Med Nice Steel hade jag en bra feeling 200 kvar, men de invändiga svarade så det blev ett häftigt upplopp med tre hästar på linje – och då är det ju kul att vara först. Jag är väldigt nöjd med henne, hon utvecklas fint och jag trodde inte att hon skulle vara så bra redan nu.

Nilla Lane, ägd av nätverket runt fotbollsklubben Halmstads BK (där Johan själv spelat som målvakt i riktigt unga år) och bl a förre förbundskaptenen Janne Andersson, imponerade stort. Trots ett par speeder under vägen stack hon bara undan.

– Jag visste att hon var bra förberedd och var förhoppningsfull innan start. Jag hoppas att hon får en fin säsong.

Vi noterar också att Fredrik Persson hade väl förberett när han reste från Kalmar och hans Francoise SH imponerade.

– Det har strulat i loppen och hon har strulat till det. Nu kändes det stabilt och jag är så nöjd, sa Persson.

Wim Paal har haft fin stallform en tid och nu kunde hans Apollo Prophet Cal dra nytta av en tuff inledande körning, smög med bakom och avgjorde sista biten. Dagen avslutades sedan med en säker seger för Stefan Persson bakom Celerity Broline.

(Notera att målfoto från lopp 10 saknas)

 

Publicerad onsdag 1 maj 2024.