Våravslutningen blev en succé

Fullsatt på Kopparbergsverandans grillbuffé, Travturen slutsåld och Femkampen slutsåld. Travskolans Dag blev en succé och allt som allt blev det en lyckad tisdag inför vårt lilla semesteruppehåll.


Rent sportsligt får vi lyfta fram Markus Waldmüller som presenterade sig som Jägersrotränare. Han tog sin första seger som proffstränare när Global Election kördes till ledningen och sedan stannade där in i mål.

– Det är klart att det var extra kul att få vinna första segern. Global Election var fin som 3-åring. Det har tagit ett litet tag att få igång henne i år men hon var bra sist och ännu bättre nu.

Känslan att vara proffstränare?

– En utmaning med så många fina hästar, det är ett stort ansvar.

Vi fick också se en comeback i vinnarcirkeln när Marko Anic klev fram och tog emot pris tillsammans med dottern Sandra hans Nasha vann som storfavorit.

– Det är en fin häst, det var min dotter som hittade, berättade Marko.

Marko Anic blev välkänd som hästägare när hans häst Legolas (som gett namn till hans stall) härjade på banorna. Legolas vann 19 raka segrar från början av karriären och skapade hysteri i Travsverige. Segerraden bröts  när han slutade tvåa i VM–loppet bakom Ideal du Gazeau.

– Marko var kung i travet på den tiden så det är kul att han står här idag, sa Joakim Lövgren som tränar och kör Nasha.

Nasha gjorde andra starten för Lövgren och nu kom första vinsten (tidigare har det blivit två vinster för sin tidigare tränare). Stoet såg bländande ut och tog enkelt hand om ledningen och vann sedan med krafter kvar.

– Hon var med på alla noter och kan inte göra det bättre än såhär. Hon är ju fortfarande väldigt orutinerad.

Framtiden?

– Utan att jämföra med någon så har hon en fin framtid.

Stall Lövgren fick ytterligare en seger då Tyler Mifsud skrällde med Global Action. Det var tufft i mål och tre hästar på linje (se målfoto nedan).

– Joakim [Lövgren med trean Lucifer Sam] frågade mig vem som vann, men jag svarade att jag inte hade en aning.

Nu var Global Action decimetern före Lorenzo Boko och två decimeter före Lucifer Sam.

– Det var bra för oss att de körde så fort där framme och sen fick vi en bra rygg, sammanfattade Tyler.

Thomas Uhrberg fick också besöka vinnarcirkeln. Han gav Nouvelle Lune ett fint lopp i andra ytter och sen räckte spurten till en säker seger.

– Hon är stark tillslut och nu öppnade hon lite bättre också. Vi ska få upp farten lite så tror jag att det här kan bli bra.

Stark till slut är också Soundtrack. När Victor Rosleff hittade en fin position så var han bara starkast och vann med krafter kvar.

– Kul att för första gången få vinna med en häst ägd av Jean Pierre Dubois. Jag hoppas att det inte var sista gången, sa Victor och skrattade.

Dagen inleddes annars med en skräll och – felkörning.

Tingsrydsamatören Stefan Larsson körde resolut i dödens med Jist On Light Boy (uppfödd, ägd, tränad och körd av Stefan) och över upploppet stegade han bara förbi Ortega Newport.

– Jag kände in på upploppet att vi hade krafter kvar så då var det bara att köra.

Felkörningen då?

Ja, Stefan är inte så van med att vinna så han hittade inte till Vinnarcirkeln förrän han fick lite vägledning.

– Nej, jag är inte van att vara här. Men nu vet jag vägen…

Mark Schermer var en häst med gott rykte från Holland. Robin Bakker kom och körde, avvaktade lite i det hårda tempot och avgjorde sedan enkelt.

– Jag hade lovat att köra när det passade och nu ska jag och köra fler lopp i Sverige, så då stannade jag till här.

Julien Sensei, tränad av Jesper Nielsen i Danmark, svarade för en fin prestation när han gick från kön och rundade fältet till en lätt seger.

Publicerad onsdag 19 juni 2024.