Niklas Lindblad fick spräcka segernollan

Niklas Lindblad kör inte så mycket lopp nu för tiden, men nu fick han i alla fall spräcka segernollan för året. Han gjorde det tillsammans med Mamsell du Mont som gick ett rejält slutvarv.
– Skönt att få vinna något lopp varje år, sa Niklas. Jag fick veta av tränaren [Nils–Göran Nilsson] att hon var stark så jag gav mig iväg tidigt och det blev ju rätt.


Bernardo Grasso hade en stressig eftermiddag, körde sex lopp och vann två av dem. Det började med Mirtamission i ungdomsloppet utan toto som inledde dagen, fortsatte sedan med gamle Move It. Där körde Bernardo i ledningen, ryckte taktiskt undan in mot upploppet och fick några säkra längder.

– Han vet vad han ska göra den gamle och håller farten över ett upplopp, berömde Grasso.

Störst jubel under eftermiddagen fick danske Axel Jacobsen. En liten supporterskara samlades vid vinnarcirkeln sedan han vunnit med America Dream.

– Det är en resa från Bornholm, berättade Axel. De har mig som lite av en idol så det var kul att kunna vinna.

Bildskön America Dream är egentligen för bra för tt starta i ett breddlopp, men han har inte haft någon riktigt tur på slutet.

– Han är egentligen en häst som jag hoppas ska kunna starta på V75, men vi får först starta på lite och försöka samla på lite startpoäng.

Nu gynnades America Dream av att det var rejäl körning den första biten, för när Axel valde att avancera kopplade han snabbt ett säkert grepp. Men det krympte förstås rejält den sista biten.

– Han är så lat av sig, nu gick han med öppet huvudlag men vi få sätta på det stängda i fortsättningen.

Ola Samuelsson visade upp orutinerade Mighty River, direkt till ledningen och sedan kom igen i närheten av 4-åringen som tog karriärens första seger i den tredje starten.

– Han fick en skada förra året, därför fick han en lång paus. Nu är han tillbaka och det är en rätt fin häst, sa Ola.

Lars Hermodsson svarade en dagens kanske snyggaste styrning när han från sjundespår kunde smita ner i ledarryggen med Splendid, satt sedan kvar där till upploppets början då luckan kom.

– Jag var väl rätt säker på att vinna bara luckan kom, men visst var jag lite orolig ett tag. Nu löste det sig bra och det är en rätt fin häst.

Dagens skräll kom i montéloppet, Helena Lindqvist satte Mischef Managed i ledningen och drog sedan undan.

– Idag hade vi en plan, sa Helena. Vi ville ha ledningen och hade ryckt alla skorna. Han har vunnit en gång tidigare och då gick han också i ledningen.

Edflash har gjort ett par helt okey lopp på slutet, nu fick han äntligen vinna sedan Lee Nimåker kört offensivt och avancerat redan 1300 kvar.

– Visst tyckte jag att vi hade en bra chans, men alla lopp ska köras, sa Lee. Sen var jag lite orolig i slutsvängen, men han gjorde det bra.

Dagen avslutades av Sevruga Wareco som efter ett rygglopp bara rundade till en överlägsen seger. Kusken Tyler Mifsud var imponerad efteråt.

– Han har gjort ett par okey lopp och nu när det var lite enklare motstånd så kändes det som om vi skulle ha en bra chans. Skönt att det stämde så fint.

 

Publicerad lördag 8 juni 2024.