Jägersrokuskarna laddade inför World Summer Cup Junior

Idag, lördag 29 juni, drar årets upplaga av World Summer Cup Junior igång. Det sker på Manacor Hippodrome på Mallorca. Jägersros representanter Filippa Brodda och Lova Bjerke Frankell är på plats för att bekanta sig med miljön och hästarna.


Under torsdagen var det välkomstmiddag, mingel och lottning, fredagen blir det lite utflykter innan allvaret börjar under lördagen. Först får Lova och Filippa känna på hästarna, sen är det tävling på kvällen. För motståndet svarar kuskar från Spanien, Frankrike och Belgien.

World Summer Cup Junior är en kuskmatch för ponnykuskar och avgörs i fyra etapper. Den första på lördag, sen väntar tävlingar i samband med Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 30:e juli, i belgiska Mons den 8:e augusti och tillslut finalen i franska Cagnes-Sur-Mer den 24:e augusti.

Uppladdningen för årets första två lopp i World Summer Cup Junior är nu igång. Jägersrokuskarna Filippa Brodda och Lova Bjerke Frankell fick känna på sina hästar i första heatet under lite lättare jogging på lördagsförmiddagen. Filippa kommer att köra en ponny som heter Tormenta medan Lova lottades på Korona RV. Första heatet kommer att köras 20.30 ikväll, det andra 22.20. Bara någon minut efter målgång går det att se loppen på banans youtubekanal. Adressen är: https://www.youtube.com/@HIPSONPARDO

Publicerad lördag 29 juni 2024.