Har Roger Malmqvist de heta jackpotdragen?

Han har suttit fast med gott om krafter kvar i sina två senaste starter.
Nu kan det vara dags för Poker Lane – som kan vara ett skrällbud i dubbeljackpoten på V75®.
– Stefan var orolig över att han inte skulle få köra honom men han har gett hästen två uppbyggande lopp. Nu tror jag att han ger honom chansen och han känns jättefin och duger bra i klassen, säger tränaren Roger Malmqvist.


Midsommarhelgen avslutas traditionsenligt med V75® på Kalmartravet. Omgången är kryddad med en dubbeljackpot och det finns 60 miljoner kronor i potten för sju rätt. 
Roger Malmqvist selar ut två hästar, Nikki Lane som kommer med tre raka andraplatser och är favorit i den andra avdelningen, samt Poker Lane som har suttit fast med rubbet sparat i sina två senaste starter. Nu är hästen spelad till blott fyra procent i skrivande stund och är ett formstarkt skrällbud att se upp med. Men vi tar hästarna i tur och ordning. 
– 3 Nikki Lane (V75-2) finns det absolut inget som talar för att hon skulle vara någon ickevinnare. Björn sa efter loppet senast att hon hade i princip vunnit, men gick med helstängt huvudlag för första gången och hon såg inte hästen innanför. Hon trodde att det var färdigt och du ska inte alls vara besviken på din häst, sa Björn. Dels fick hon stryk av en riktigt bra häst och hon gjorde ett kanonlopp. Nu plockar vi bort det helstängda huvudlaget till ett halvstängt istället, för att få henne lite vassare under loppets gång, säger Roger Malmqvist.
 
”Fick en mystisk hälta – nu den gamle Poker igen”
När det gäller fyraårige Poker Lane så har han gjort tre starter efter nästan ett års långt uppehåll. I de två sista loppen har han suttit fast med gott om krafter kvar. Stefan Persson kör igen från bricka nio bakom bilen i den femte avdelningen.
– 9 Poker Lane (V75-5) fick någon mystisk hälta efter sista loppet i fjol i Halmstad och det tog ett halvår innan vi kom underfund med var det var för någonting. Det var inget allvarligt men sedan vi fick ordning på det har vi kunnat träna på ordentligt i tryckvagn ett antal månader. Då började jag känna att det började bli den gamle Poker igen. 
– Första gången som han satt fast i Kalmar sa Stefan att det kanske verkade dumt att gå ner i rygg på ledaren när han stod i 1,50, men det var varken jag eller han som hade spelat och gjort honom till det oddset. Jag var nöjd med hur han såg ut och fick ett kvitto på att han tog årsdebuten bra. Sedan blev han fast igen i förra loppet och Stefan blev lite otrolig efteråt att han inte skulle få köra något mer. Men han har gett hästen två uppbyggande lopp och han känns jättefin hemma. Vi har höga planer framåt sensommaren och hösten 

Publicerad lördag 22 juni 2024.