Önas Prince inbjuden till Åbergs

Önas Prince och hemmatränaren Per Nordström.
Där har ni första hästen som är inbjuden till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.
– Det känns bra att börja med en hemmahäst och Önas Prince har ju visat gång på gång att han tillhör eliten, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.


Önas Prince startade senast i Elitloppets final och satte sitt rekord 1.09,0 i försöket, han har också en start inplanerad för att vässa formen till Åbergs.

– Önas Prince är uppkollad efter Elitloppet och tränar jättebra just nu. Planen är sedan att han ska starta i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg den sjunde juli. Det ligger precis rätt i tiden för att formen ska vara på topp till Åbergs, berättar Nordström.

Per tvekade inte en sekund att tacka ja när Mats Ahlkvist kom med inbjudan.

– Nej, det är ju det största och finaste loppet på min hemmabana och en sådan fantastisk kväll att få vara med och tävla.

Tankar inför loppet?

– Först och främst hoppas jag att det kommer riktigt mycket människor för att skapa den magiska stämningen. Sen måste jag förstås hoppas på lite tur i spårlottningen, jag vill gärna ha spår ett till fyra, säger Per och skrattar.

Första hästen är alltså inbjuden till Åbergs. När kommer nästa inbjudan?

– På torsdag, avslöjar Ahlkvist.

Tre vinnare från sommarens storlopp kommer också att erbjudas en plats i Åbergs.

Nytt för i år är att vinnaren av Guldsprintern i Halmstad den sjätte juli får en plats i Åbergs. Som tidigare får också vinnarna av Årjängs Stora Sprinterlopp (13:e juli) och St Michel i Mikkeli (14:e juli) en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1 000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdagen den 30 juli.

Publicerad tisdag 18 juni 2024.