En bra kväll för Per Nordström

Per Nordström visade upp tre vassa 3-åringar under tisdagskvällen, två vann och den tredje avslutade kanonbra till en andraplats. Sen avslöjade han de närmaste planerna för stallets stjärna Önas Prince.


Per inledde kvällen med att sätta dit debutanten Run Champ Run. Han gav hästen ett rygglopp och sen kom det en riktigt vass avslutning sista 300 metrarna.

– Det blev en debut jag bara kunde drömma om, sa ägaren och uppfödaren Mikael Levin (Pallexperten).

Mikael Levin har ägt flera topphästar som bl a härjat på V75, men verkar nu ha fått fram en ny talang.

– Det är en fin 3-åring, men han har låtit vänta på sig. Det är passgångarblod i honom (från pappan Googoo Gaaggaa), så han har behövt en del muskler för att kunna komma igång, berättar Per.

Run Champ Run hade tränat okey, men det var i kvalloppet för en månad sedan som Per kände att ”poletten” ramlat ner.

Västerbo Gute, dagens andra vinnare, är lite mer rutinerad. Han vann två lopp redan som 2-åring och Per trodde en hel del på sin häst i finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Men där blev det ingen succé och direkt efter loppet blev hästen sjuk och fick feber. Det var något typ av virus som tog hårt på hästen.

– Det har tagit lång tid för honom att komma tillbaka. Nu tar vi det lugnt ett tag och han får starta på i den här typen av lopp för att skaffa rutin, berättar Per.

Ändå var det nu andra raka vinsten för 3-åringen.

– Det kommer stora lopp längre fram, så vi skyndar långsamt.

Pers tredje häst Canola gjorde även den ett kanonlopp. Hon var med i en tuff öppning, men fick gå ner i rygg efter ett halvvarv.

– Jag visste inte riktigt var jag hade henne eftersom det var första starten för mig, men hon gick riktigt bra tillslut. Så jag är helnöjd med kvällen.

Och på tal om Per Nordström så måste vi kolla hur läget är med stjärnan Önas Prince?

– Han är uppkollad efter Elitloppet och nu satsar vi mot Norge. Planen är att starta i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg den 7:e juli. Sen hoppas jag förstås att vi blir inbjudna till Hugo Åbergs Memorial.

Vi får också nämna att i det lopp där Canola blev tvåa så vann Steen Juul med Illustrious One som drog nytta av det hårda tempot och avslutade starkt.

Thomas Uhrberg har fin form på sitt stall och med Hickory har han verkligen hittat rätt.

– Han var jättefin, det blev ju ingen enkel väg fram. Jag har inte spikat någon matchning för honom ännu så vi får åka hem och titta vad vi kan hitta.

Som vanligt högg Johan Untersteiner för sig en hel del. Det blev tre segrar och sedan Ture L A fått en bekväm väg fram till vinsten i kvällens sista lopp så var det en nöjd tränare.

– Det var en riktigt bra kväll. Hästarna har levererat bra och kul för Ture att få ett så enkelt lopp. Vi fick bestämma i ledningen och då blev det enkelt.

Johans övriga vinnare var Forget it Not och Power Håleryd (som kördes av Wilma Karlsson).

Ken Ecce har fått bra ordning på Landmark River, sonen Victor fick chansen i ett amatörlopp och efter tidig ledning blev det en enkel seger.

Vi noterar också en lätt seger för Pantocrator som serverades ett drömlopp av Gustav Johansson och då tackade hästen med att vinna med krafter kvar. Ägaren och uppfödaren Tord Olsson skämtade direkt och hoppades att Gustav skulle köra Pantocrator i Derbyt också.

Malte Handfast är en annan talang som tar för sig mer och mer. Nu körde han tufft med LaFerrari Dimanche och tog hand om ledningen. Trots den tuffa öppningen räckte det precis till seger.

– Jag såg att fyran (Lightning Stride) kom loss i slutsvängen och då passade jag på att rycka och det räckte precis.

 

Publicerad onsdag 5 juni 2024.