Dubbla V75–segrar till Jägersro

Roger Malmqvist fick en efterlängtad seger som tränare på V75 (den första sedan 2021) då Björn Goop styrde in Nikki Lane i den andra avdelningen. Han sände fram hästen utvändigt om ledaren efter ett varv och kopplade greppet på ledande Donato Princess på upploppet, där den senare galopperade bort andraplatsen kort före mål.


– Var det så länge sedan? Vi får hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång, sa Roger efter vinsten, 

Närmast hoppas Roger att Nikki Lane ska kunna ta en plats i Stochampionatet på Axevalla.

– Jag tror att hon är så bra när allt stämmer.

V75 avslutade som det började med en skräll och det var Joakim Lövgren som serverade sin Larry Wood en perfekt resa i andra par utvändigt. Samtidigt var det rejäl körning om ledningen på flera händer i början där favoriten Corazon de B. till slut fick ta över täten och därefter dra ner på tempot. Lövgren kunde sitta kvar länge i slagläge och när han gav Larry Wood anfalls order i utgången av sista sväng, avgjorde Larry Wood i ett nafs inne på upploppet och stegade ifrån till en lätt seger.

– Det var länge sedan jag hade det trycket i honom i sista sväng, kommenterade en glad Joakim Lövgren och gjorde segergest över hästen som är Kalmarägd. Segertiden för Larry Wood i Silverdivisionen, som var spelad till blott tre procent, blev 1.11,7/2140a.

Publicerad måndag 24 juni 2024.