Är Per Nordströms stjärna en V75–spik?

”Hoppas att han gör sitt livs lopp”
På lördag kan Per Nordström ta karriärens fjärde E3-seger. För första gången kan han vinna miljonloppet från bankanten.


– Det är kanske lite mer spänt än att sitta bakom men jag vill inte ta det ifrån Erik när han kvalade in honom på ett snyggt sätt, säger Jägersrotränaren.
2021 var Per Nordströms år i E3. Då vann han tre av fyra finaler när han styrde Felix Orlando till seger i båda finalerna för hingstar och valacker och i korta finalen för ston satt han bakom Islay Mist Sisu. När årets första E3-finaler avgörs inom ramen för V75® på Färjestadstravet i Karlstad har han på nytt ett hett segerbud. Magic In (V75-3) har vunnit fyra av karriärens fem starter och i uttagningsloppet imponerade han stort när han efter en tuff inledning i tredjespår lämnade motståndet från positionen utvändigt om ledaren.
– Han var precis så fin som vi hade känt innan i träning och jag hoppas att han ytterligare flyttar fram formen lite grann med det loppet i kroppen, för det var ganska långt mellan starterna. Jag tycker att han känns väldigt fin emellan nu och jag hoppas att han ska göra sitt livs lopp på lördag, säger Per Nordström.
Magic In kommer precis som i försöket tävla med skor på hovarna och i vanlig vagn. Erik Adielsson som körde hästen för första gången i uttagningen kommer också sitta i sulkyn på nytt, vilket sannolikt kommer innebära ett påtagligt större nervositet hos Per Nordström, jämfört med när han själv sköter tömmarna.
– Det är kanske lite mer spänt än att sitta bakom men jag vill inte ta det ifrån Erik när han kvalade in honom på ett snyggt sätt. Utan hans fina jobb kanske vi inte hade haft någon häst i finalen.

Publicerad lördag 29 juni 2024.