Önas Prince visade toppform inför Åbergs

I elitloppsfinalen blev allt fel. I Ulf Thoresens Grand International blev allt rätt. Önas Prince lekte hem det norska storloppet tillsammans med Per Nordström.
– Fantastiskt läckert. Nu var vi tillbaka och siktar vi på Hugo Åbergs Memorial, sa segerkusken.


I elitloppsfinalen fick Önas Prince trava utvändigt ledaren i ett stenhårt tempo. Det blev för tufft och han var tidigt slagen och var långt efter vinnande Horsy Dream.
På söndagen var Önas Prince tillbaka igen och det som en vinnare. I det norska storloppet Ulf Thoresens Grand International hade han lekstuga med sina konkurrenter för sin tränare och kusk Per Nordström. Önas Prince var utrustad med ett nytt huvudlag och öppnade som en blixt från start och tog ledningen på några steg.
– Vi hade inte något körspö att köra med och då ville jag stänga in honom lite mer. Jag behövde inte släppa av honom något utan han följde bilen, sa Per Nordström.
Önas Prince var laddad för dagen och höll ett bra tempo som han höll hela vägen och konkurrenterna kom aldrig i farlig närhet. Tvåa slutade Devilish Hill och trea Daniel Redén och Gamin Jaba.
– Det var fantastiskt läckert upploppet ner. Han fick ett blytungt lopp i Elitloppet och det blev bara för tufft. Nu var han tillbaka och hade Paralympiatravsformen igen, fortsatte Nordström.
Segertiden var 1.10,5/2100 meter autostart och segern var värd 800 000 norska kronor.

Barack Face var med i samma lopp, fick trafikproblem men visade form då han gick i full fart över mål. Vi noterade också att tvåan bakom Önas Prince, Devilish Hill, siktar mot 4-åringsloppet under Åbergskvällen.

– Det är en fantastisk kväll att få vara med och tävla, sa tränaren Geir Vegard Gundersen.

Publicerad söndag 7 juli 2024.