"Affe" kommer till Åbergs

Vi hälsar ”Affe” välkommen till  Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.
Efter A Fair Days charmerande säsong stod han högt på Mats Ahlkvists önskelista. Och nu har Jägersros sportchef fått ett rungande ja från tränaren Elisabeth Almheden.


– Det känns jättespännande. ”Affe” har ju gått flera kanonlopp i år och inte minst blev jag imponerad av hans slutvarv senast i Kalmar. Dessutom har han ju massor av fans som lyfter tävlingsdagen när han startar, säger Ahlkvist.

Och det är samma tongångar från tränaren.

– Jag blev så glad när vi blev inbjudna, det ska bli så roligt att få vara med i Åbergs, säger Elisabeth.

Efter starten i Kalmar har ”Affe” haft semester. Först fick han gå på bete en vecka, sen i lösdriften en vecka med Elisabeth städade hela stallet. I lördags var han tillbaka i allvaret och fick en joggingtur, sen sandintervaller och planen är att det ska bli sådana intervaller var tredje dag fram mot Åbergs.

– Vi har så fina möjligheter här hemma att träna, så jag tror att det blir bra. Jag kan väl säga att de kändes kanonfina när de kom tillbaka från semestern.

Elisabeth pratar hela tiden om de, den andra är givetvis Maroon Day.

– Han har också ett passande lopp under Åbergskvällen så jag kommer med båda två.

När det gäller A Fair Day blir det samma utrustning som ”alltid”, Oscar Ginman i vagnen och en härlig skara fans.

– Nu hoppas jag bara att vi får ett bra spår, vi har haft lite otur på slutet.

Och vi kan berätta att spåren lottas direkt under tävlingarna tisdagen den 23:e juli.

Sedan tidigare har Önas Prince/Per Nordström, Borups Victory/Daniel Wäjersten, Get a Wish/Johan Untersteiner samt Vivid Wise As/Alessandro Gocciadoro tackat tackat ja till att vara med i Åbergs. Som tidigare får också vinnarna av Årjängs Stora Sprinterlopp (13:e juli) och St Michel i Mikkeli (14:e juli) en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1 000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdagen den 30 juli.

Publicerad onsdag 10 juli 2024.