V75–dubbel till Adrian Kolgjini

Framgångarna för Adrian Kolgjini fortsätter. Det blev en dubbelseger på Kalmar och snubblande nära ytterligare segrar.


Adrian  Kolgjini som inledde med att styra till ledningen bakom Dominic Wibb som fick bestämma farten efter behag, men var ändå var chanslös att stå emot när Joe Dalton kastade loss i en mäktig speed på sista bortre långsidan.

Men den senare högg i galopp vid ingången till upploppet varpå favoriten återfick kommandot och försvarade sig mot bäst avslutande Red Mile Brodde (tränad av Ola Karlsson).

– Joe Dalton var fruktansvärt snabb i det läget och han kunde liksom inte svara honom. I sista sväng kändes det ändå som att han skulle komma ikapp och gå förbi, men så felade den och då blev det ännu bättre. Han är inte som bäst från ledningen, men han stred på hela vägen idag, sade segerkusken som fick en betydligt mer behaglig resa i ledningen bakom Swish the Cash som ångade ifrån konkurrenterna på vassa 1.11,6 i sin första start över sprinterdistans.

– Han var ensam på banan. Jag var aldrig orolig, kommenterade Kolgjini som även var tvåa med Xia Lloyd och därmed bara två huvuden från att upprepa sin fyrling från Åby för en månad sedan.

Adrian var alltså även tvåa i guldloppet, men där var Lulius Boko för tuff den sista biten.

– Hästen gör ett jättebra lopp. Det blev en tung resa med tuffa spår första 500, men sedan körde vi framåt och han kämpade bra. Sista 100 kändes det säkert. Han var bäst. Det är en jättefin typ av häst, berömde körande Jorma Kontio som satt upp Lulius Boko i två starter sommaren 2022 och nu fick återsifta bekantskapen med Timo Nurmos’ sparsamt matchade supertalang som bara förlorat två lopp i hela karriären och aldrig varit sämre än tvåa.

Överbetyg ges även till tvåan Sweetman (Kolgjini/Lars I Nilsson) som höll emot i det längsta trots att han sprang stora delar av loppet med punktering.

  Ju längre man kör med punktering ju längre åker slangen av, det är helt sjukt att springa på fälgen så lång tid. Hästen var fantastiskt bra, kommenterade Adrian.

Publicerad söndag 14 januari 2024.