Trevlig hyllning av våra champions

Hyllningar, applåder, skratt, kaffe&tårta, kuskchampions tillsammans med ponnychampions.
Tisdagens hyllning för 2023 års främsta på Jägersro blev en succé.


Där stod Thomas Uhrberg och tog emot hyllningar för sitt tredje championat någonsin på banan. Det senaste tog han för 19 år sedan, innan Malva Johansson och Ida Blücher – Jägersros två ponnychampions ens var födda.

– Det är klart att det är en fjäder i hatten att bli champion, sa Thomas och skickade ett tack till kretsen kring Hank DK (banans segerrikaste häst) som han kört till fyra segrar.

Uhrberg tackade även Fredrik Persson som han får många chanser att köra för, men mest stolt är han givetvis över det egna stallets två tuffa damer Nova Mahiron och Marabou Brodda som inte bara vunnit lopp utan även briljerat med V75–vinster.

Joakim Lövgren (saknas på lagbilden då han hade ett kvallopp att köra) blev alltså tränarchampion och var målfotoslagen i kuskchampionatet.

– Vi hade ett underligt år, en period kunde vi knappt göra upp en plan för någon häst utan fick helt enkelt se vem som var frisk. Vem som kunde träna. Nu har det släppt, hästarna är friska och visst hoppas jag på revansch.

Lite kul var sedan att de tre av banans champions som hade möjlighet; Uhrberg, Lövgren och amatörtränarchampion Hanna Lähdekorpi alla gick rakt ut på banan och vann lopp (se mer om det i en annan text).

Publicerad onsdag 10 januari 2024.