Tomas Malmqvist vann Prix Helen Johansson

Det var inte bara Prix d’Amerique-vinnaren Idao de Tillard som visade prov på härlig styrka på Vincennes under söndagen.
Det gjorde även Tomas Malmqvists Isla Jet.


Trots ett mycket tungt lopp var hon starkast till slut i Prix Helen Johansson.
Helen A Johansson blev första kvinna att vinna Prix d’Amerique när hon 1995 styrde Ina Scot först över mållinjen. Två år senare instiftades stoloppet Prix Helen Johansson och sedan dess är det ett stående inslag under Prix d’Amerique-söndagen i Paris. Året upplaga bjöd på en rafflande uppgörelse där Isla Jet stod för en fenomenal prestation. Det sexåriga stoet fick en mycket tung resa i spåren men hade ändå styrka och mod att kriga sig först över mållinjen i en stenhård slutstrid med Alessandro Gocciadoros Clarissa.
– Hon var helt otroligt! Vi har siktat på det här loppet länge och därför inte startat på två månader inför loppet förra helgen. Meningen var att det skulle sätta fram henne och det gjorde det, konstaterade Isla Jets tränare Tomas Malmqvist.
I sulkyn satt Eric Raffin och Isla Jet vann på löpningsrekordet 1.10,3 över 2 100 meter med bilstart. Loppets förstapris uppgick till 454 000 kronor.

Publicerad söndag 28 januari 2024.