Ronny Palm tog efterlängtad seger

Våra Champions bevisade sin storhet direkt – klev ut från tårtan och hyllningarna och vann lopp. Fast den gladaste vinnaren var nog Ronny Palm som presenterade Only Angelica OC i ett bländande skick.


Snygga Only Angelica OC har alltid visat kapacitet, förra året var hon borta länge efter en skada och gjorde comeback strax före jul. Efter en snabb öppning räckte inte krafterna den gången. Nu var formen där, sedan hon fått smyga med i ryggar tillsammans med Christian Cracchiolo avslutade hon till en lätt seger.

– Det här var jättetrevligt och en seger som jag och delägarna längtat efter . Hon behövde förmodligen genomköraren senast efter sin skada och nu hoppas jag att vi kan komma tillbaka till vinnarcirkeln fler gånger, sa Ronny och fortsatte:

– Så här bra är hon när hon får den här typen av lopp.

Joakim Lövgren, tränarchampion, vann med Ytowns Magnifik. Fast det var förstås inte raka spåret. Hästen var hetsigare än vanligt, galopperade kort efter start men ställde sig snabbt och fick runda till ledningen. Ändå fanns det krafter kvar att gå undan till en lätt seger.

– Det kalla och snöiga vädret gjorde att han inte fått sina vanliga rutiner. Han behöver springa av sig varje dag, så det fanns massor av energi. När det nu blir mildare väder så kan han få tillbaka sina gamla rutiner.

Kapaciteten?

– Det är en jättetalang. Sen önskar jag förstås att jag fått bestämma mer än hästen, han har mycket kvar att lära.

Thomas Uhrberg visade att kuskformen från 2023 finns kvar. En dubbelseger på V64–spelet blev kvällens facit. Först ut var Stenson, hedershästen från det egna stallet.

–  Han har egenheten att han gärna vill släppa de andra hästarna nära innan han börjar ta i. Den utvändige [Just Perfect Sisu] hade lite grepp på oss i sista sväng men blev trött och galopperade. Jag tror att vi hade kunnat kontra tillbaka ändå, för han håller alltid farten på upploppet.

Det var samma segerrecept för Capitano, snabb start till ledningen och sedan var det aldrig någon förlustfara.

– Det är en väldigt kapabel häst. Nu öppnade han bra, bättre än vanligt och var fokuserad och fin hela vägen.

Undiluted (firma Ola Samuelsson/Stefan Persson) inledde tävlingsdagen. Fick tuff press i ledningen, men svarade sedan ärligt och imponerade så smått.

– Idag var hon rejäl. Jag tänkte faktiskt släppa ett tag, men ångrade mig. Hon var riktigt bra efter ett tufft förstavarv, sa Persson som även vann med Sabani.

En som drog nytta av ett tufft tempo i inledningen var Elettra Robin och Victor Rosleff. Med lite draghjälp i tredjespår på baksidan blev det plötsligt helt perfekt och vinsten enkel.

– Det ska väl egentligen inte gå att vinna från tolftespår på kort distans, men vi fick fin draghjälp och jag är imponerad av hennes avslutning, sa Victor.

På tal om champions som visade fortsatt fin form så vann Hanna Lähdekorpi, amatörtränarchampion, B–tränarloppet med Steady Victory.

– Vi fick ett fint lopp, men han kändes verkligen seg. Det kändes inte som om jag hade något att köra med och ändå vann vi loppet. Han är ju lite bekväm, men jag tror att det blir bättre och bättre.

Dagen avslutades med att Ken Ecce fick sätta dit Ina Minute, efter flera fina insatser kom så den första segern.

– Jag trodde att vi hade full koll, men plötsligt kontrade Uhrberg [Estelle SH], sa Ecce och pustade ut.

Vi noterar också att Lillian Uglebjerg, allt mer framgångsrik dansk tränare, gästade med några hästar och fick med sig en seger (Caravaggio Jet) och flera fina placeringar.

 

Publicerad onsdag 10 januari 2024.