Kan Lars I Nilsson bjuda på en vinnare till jackpotomgången?

Humörmässigt en skarping.
Fyraåriga Flamenco Girl har en tendens att bli lite överambitiös och har därför tagits lugnt i karriärupptakten som ändå gett fyra segrar på sex starter.
– Det är flera växlar kvar att använda, säger tränaren Lars I Nilsson som informerar om ett lugnare upplägg i onsdagens V86® hemma på Jägersro.


Det blev en lättfunnen rad förra veckan på V86® och utdelningen för både sju och sex rätt gick vidare till den här onsdagen som en dubbeljackpot.
Hur ska spelarna tänka inför veckans omgång där en ensam vinnare kan kamma hem potentiella 19 miljoner kronor?
I V86-3 spetsar det till sig lite. Ett lopp över medeldistans med startbil för ston med upp till 200 000 kronor intjänade. Favorit blir Lars I Nilsson-tränade Flamenco Girl som inlett karriären lovande.
”Flamman” som hon kallas har en stor uppgift framför sig på Solvalla första lördagen i februari då det är meningen att hon ska debutera i Margaretas Tidiga Unghästserie och loppet för fyraåriga ston.
Onsdagens uppgift blir ett lopp på vägen.
– Vi har tagit det ganska lugnt hemma med henne och tanken är att sätta henne i form med detta loppet. Hon känns jättefin i alla fall och duger på alla sätt och vis i ett sånt här lopp då det är ett välbehövligt lopp i kroppen som gäller, säger tränaren.
Annandag jul var Flamenco Girl ute på långresa första gången. Flamman vann då ett stolopp från ledningen med Carl Johan Jepson i sulkyn (utanför V75) och samma dag visade Here's Johnny Sox storform i Klass I-finalen på V75.
En dubbelseger till stallet som var hundraprocentigt den dagen.
– Det var första långresa och övernattningen och hon klarade det. Vi har ju gillat henne hela tiden sedan hon kom till oss i februari som tvååring men hon var lite för skarp hela tiden så jag har velat ge henne extra tid. När hon väl har börjat tävla har hon ju skött sig exemplariskt i loppen men fortsatta att vara överambitiös hemma i träningen, berättar Lars I Nilsson.

Bygger rutin och hårdhet
Metalimo i Malmö AB (Thorbjörn Wallgren) äger hästen som är anmälts till de flesta stora årgångslopp i år. Lars I Nilsson hoppas en hel del på henne.
– Vår förhoppning är att hon är med i något större lopp om hon klarar det humörmässigt. Hon var startklar två månader innan hon kom ut i september för att vi sparade henne. Nu får nu tävla över vintern i stället för att få lite rutin och hårdhet. Flamman rör sig rent och fint, det är en utvecklingsbar aktion på henne.
Det fyraåriga stoet har vunnit från dödens, bakifrån och två gånger från ledningen. Efter en snabbstart senast på Solvalla fick hon dämpa tempot och höll undan knappt för Mattias Djuse-tränade Nephtys Boko.
– Hon är ju startsnabb och Stefan (Persson) får avgöra taktiken här. Hon ska få ett lopp inför Margareta-loppet och dödens och sånt vill undvika om det ska bli rätt inför nästa uppgift. Detta är en häst som vi har förhoppningar på så nog tror jag att hon gör ett bra lopp. Om hon sköter sig och får ett fint lopp med ledningen eller på ”rulle” så är hon ju med i striden.
På onsdag har ni även 9 Akal Face (V86-1) till start som inleder omgången på Jägersro. Vad har ni förväntningar på honom i den här starten?
– Han gick ett kanonlopp senast, utvändigt och knäckte ledaren. Sedan blev han nedspeedad av en lite speedigare häst och har riktigt fin form för dagen. Jag kan inte motståndet här heller men det är en häst man som spelare kan hålla ögonen på. Han kommer att vinna något lopp när som helst när det stämmer lite. Inga ändringar, säger Lars I Nilsson.
Christoffer Eriksson kör även 1 Vanity Flair (V86-7). Hur passar innerspåret över medeldistans bakom bilen?
– Innerspåret kan bli en fälla. Han har inte öppnat så där riktigt fort tidigare, I den näst senaste starten laddades han inte men vi fick ändå intrycket att han lärt sig att öppna. Han är kastrerad nu och har blivit lite mer avslappnad och har gjort två starter efter kvalet. Han var lite småseg i jobbet i torsdags och så där loj som är normalt för honom. Jag tror att han kommer att göra bra ifrån sig men har ingen koll på vilka han möter. 
Bästa chansen av de tre?
– Flamenco Girl måste vara bästa chansen. En fin travare som kommer att bli perfekt när vi kan köra henne barfota, då kommer hon att lyfta sig lite till,

Publicerad tisdag 23 januari 2024.