Flamman tänder hopp om stora segrar

Nästa lördag tävlar Flamenco Girl om 300 000 kronor i förstapris på Solvalla.
På onsdagskvällen spelades det fyraåriga stoet i träning hos Lars I Nilsson till omgångens största favorit på V86® hemma på Jägersro och spårade från start till mål i genrepet.
– Vi fick köra lugnt där framme men hon hade krafter kvar och var väldigt fin, sa kusken Stefan Persson om ”Flamman” som hästen kallas i stallet.


Flamenco Girl har sett riktigt fin ut  loppen sedan hon började starta för Lars I Nilsson i höstas. På onsdagskvällen kom den femte triumfen (i sjunde starten) hemma på Jägersro i ett lopp för ston med upp till 200 000 kronor intjänade.

Eftersom Flamenco Girl är en dam med humör och större uppgifter var nära förestående ville tränaren Lars I Nilsson flagga lite för att inte göra hans häst till allt för stor favorit.

Spelarna lyssnade inte utan spelade henne till omgångens största favorit, stoet visade sig mycket explosiv från start och blixtrade till ledningen. Väl där lät Stefan Persson henne ta det lilla lugna och lät favoriten sticka undan den sista biten. Segertiden 1.16,1 över 2140 meter.

– Hon var väldigt fin och hade ingenting att be om ursäkt för. Det fanns krafter kvar i mål, sa kusken Stefan Persson.

Tränaren Lars I Nilsson har bra snurr på stallet just nu. För Flamenco Girl handlade det om ett lopp som förberedelse för ett större lopp på Solvalla om tio dagar där 300 000 kronor väntar på vinnaren.

– Det här blev precis som vi önskade. Nu tror jag att formen ska vara riktigt bra till nästa start.

Lars har alltid hållit Flamenco Girl som en topphäst, men har också haft små problem under vägen.

– Vi höll tillbaka henne under ett par månader. Springa kunde hon, men hon var helt enkelt inte redo mentalt utan kunde bli alldeles för vass.

Metalimo i Malmö AB (Thorbjörn Wallgren) äger hästen som är anmälts till de flesta stora årgångslopp i år. Nästa lördag är meningen att hon ska debutera i Margaretas Tidiga Unghästserie och loppet för fyraåriga ston med 300 000 kronor till vinnaren. Onsdagens lopp blev ett bra lopp på vägen.

Lars fick också en seger med Vanquish som var vrålpigg i ledningen tillsammans med Adrian Kolgjini. Så pigg att det knappt gick att få stopp på hästen efter lopp.

– Han ville hem, sa Adrian och skrattade. Det fanns inget annat val.

Det var också därför som ekipaget aldrig dök upp till någon prisutdelning.

Från Lars I Nilssons stall noterade vi också en ”nästagångare”. Vanity Flair satt i tredje invändigt och spurtade strålande till andraplatsen, men då var ledande Shejk i princip redan i mål.

Shejk, körde och tränad av Adrian Kolgjini, tog enkelt hand om ledningen. Fick bestämma tempot och försvann sedan ifrån fältet in på upploppet.

– Det är en häst som är både stark och bra. Han kommer att räcka riktigt långt på V75. Det kan bli så att jag tar ut honom på Åby när det är V75 där, sa Adrian.

Claes Svensson gjorde resan från småländska Vaggeryd till Jägersro i angeläget ärende. That's it, som egentligen går bäst barfota sommartid, tog en smått överlägsen seger i Januaristayern över mastiga tre kilometer. 700 meter från mål gjorde Svensson slag i saken och körde till med sjuåringen som var klart positiv i blåsten.

– Det är alltid lite lurigt att köra långlopp med hästar från flera volter, men nu gick det ju bra och när jag kom ner på innerspår innan sista sväng kändes det riktigt bra. 

I V86-inledningen segrade favoritspelade Caravaggio Jet, körd av Rene Kjaer och tränad av danskan Lillian Uglebjerg som nu leder tränarligan i hemlandet några veckor in på det nya året.

– Kul att vara här, sa Rene Kjaer. Det är länge sedan jag var i vinnarcirkeln på Jägersro.

Men Rene serverade Caravaggio Jet ett perfekt lopp och segern blev säker. Dessutom hade Jan Hansén tidigare under kvällen vunnit med Kjaertränade Hurricane KK – så det blev en fin dansk kväll.

Kvällen inleddes annars av Joakim Lövgren som dubblade med Sir Douglas Laday och Ytowns Magnifik där den sistnämnde imponerade trots att han fick dra i den hårda motvinden.

– När vi kan få honom att lugna ner sig så blir det här en riktigt bra häst. Jag tror att det blir bättre bara vi får lite stabilare väder så vi kan köra honom lite mer, sa Lövgren.

Publicerad torsdag 25 januari 2024.