Ola Karlssons fina vinterform håller i sig

Ola Karlsson har en bra vinterform på sitt lilla stall. Nu var det Justin D.K som vann efter ledning hela vägen.

– Det blev ju väldigt bekvämt för honom, sa Ola efter vinsten.


Victor Rosleff är mer eller mindre stadig kusk på Ola’s hästar och med Justin D.K. fick han en bra start, tog hand om ledningen utan att behöva ladda för fullt. När han sedan fick bestämma tempot blev det väldigt enkelt, inte minst sedan flera av de värsta konkurrenterna gjorde bort sig i slutkurvan.

– Det såg ju bra ut på förhand och det blev bekvämt. Det enda som oroade mig en aning var att han varit förkyld efter förra starten, men han har jobbat på bra en tid, sa Ola.

På förhand hade Joakim Lövgren ett par chanser, men det dröjde ända till femte loppet innan fullträffen kom. Här var det också ledningen hela vägen som gällde för Gustav Simoni.

– Det var ett steg i rätt riktning, sa Joakim. Idag tog han inte i för mycket, men tog tag i grejerna när Linders häst (Mr Fantastic) närmade sig.  Annars är det en häst som kan väldigt mycket.

Lunchens enda lilla skräll ordnade Gustav Johansson när han satte dit Flirting Diamond. Trots att han låg sist in på upploppet var han först när mållinjen passerades.

– Det var tempo i täten och det passade oss bra. Jag fick sedan rygg på Christoffer [Eriksson med Aramis Face] runt slutsvängen och när han sedan gick bra över upploppet så blev det säkert.

Guiseppe Lubrano fick låna Hilding Tif av Magnus Dahlén, körde offensivt och utnyttjade hästens styrka.

– Han har gjort det väldigt bra i flera starter när jag kört honom. Sen var jag lite orolig att någon skulle slå honom på speed men han höll farten fint, sa Lubrano.

Dagen inleddes med att Rick Ebbinge satte dit Kovi Stream efter att länga ha avvaktat i ryggar.

– Hon fungerar bäst i ryggar och har en bra speed, så det gäller att ha lite is i magen, förklarade Rick.

I det kyliga vädret ville inte målkameran vara med riktigt, därför bara målfoton från lopp fyra och fem.

Publicerad tisdag 16 januari 2024.