Det händer alltid mycket på Jägersro

En monsterspurt av Blackhawk Face, dubbel till Joakim Lövgren, Untersteiner spräckte nollan, Rene Kjaer fortsätter att vinna på Jägersro och sen Stephanie Werders förvandlingsnummer. Det händer mycket en helt vanlig tisdag på Jägersro.


Blackhawk Face femåring som varit minst sagt stökig i början av karriären, men som börjar lära sig mer och mer.

– Idag var han i princip felfri. Han körde ner huvudet någon gång bara och lär sig mer och mer, sa kusken Adrian Kolgjini.

När Blackhawk Face speedar går det fort, han svepte fältet på en långsida.

– Det driver bra för honom så vi provar nog V75 nästa gång, berättade Adrian och hade omgången i Örebro i slutet av månaden som mål.

Förutom vinsten med Blackhawk Face så vann Adrian också med Hamilton L.C som han fått låna av Lars I Nilsson.

– Den här får nog Lars roligt med. Han borde gå framåt bra efter det här loppet.

Joakim Lövgren hade en hel del fina chanser på förhand, det slutade med en dubbelseger och ytterligare ett par fina placeringar. Och precis som Joakim trodde så var Gustav Simoni gynnad av kort distans. Trots att han delvis fick trava utvändigt ledaren var han starkast tillslut.’

– Vi kom ner i rygg en bit och det var bra, han släppte tävlingsgadden lite. Men han har fortfarande inte riktigt fattat vad det går ut på, när han slagit ledaren trodde han att det var klart och la av så vi har lite att fundera på. Jag tror att det finns mer i honom.

Lövgrens andra seger kom i avslutningen med Beachcomber som tidigt kunde ta över ledningen i ett långlopp.

– Jag hade på känn att det skulle passa och nu fick vi loppet precis som vi ville.

Om vi sedan börjar tävlingsdagen från början så inleddes den av Peter Untersteiner som vann med favoriten Arctic Dominant.

– Det var min första seger för i år. Nu när Johan är på semester fick jag chansen bakom de fina hästarna och då blev det seger. Den här har ju börjat bra med två raka segrar.

Inte en seger på 28 starter för Ten O’Clock. Sen två raka vinster på fyra dagar.

– Jag trodde att jag hade en stjärna i stallet, men nu får jag säga att jag har två, sa tränaren Stephanie Werder efter den överlägsna segern (tillsammans med Ken Ecce) på Jägersro.  Det ska inte vara möjligt att vinna två gånger på fyra dagar. Jag tvekade lite på att starta henne, men hon var så fin efter den senaste starten.

Stephanie äger Ten O’Clock själv sedan ett par dagar, men planen är att göra om henne till andelshäst.

– Jag vill göra något speciellt med henne. Det kan bli en rolig häst för förstagångsägare att kunna vara med på. Vi skulle kunna köra henne i dubbelvagn, för de som vill känna på att köra häst. Vi skulle kunna ha riktigt mycket kul med henne.

Lite ovanligt var att Ten O’Clocks lillebror (helbror) Eleven O’Clock vann loppet innan. Då var det syskonens uppfödare och Ten O’Clocks förre ägare Olof Thorson som satt i vagnen.

Och Thorson har tipsat Stephanie att hemma i stallet i Varberg har han ytterligare ett syskon – helt följdriktigt med namnet Twelve O’Clock.

Och för Stephanie har 2024 börjat lysande. Hennes två starthästar – den andra är V75–vinnaren Dancing Days – har vunnit tre segrar på sju starter.

– Det är klart att hästarna får mycket kärlek, sen är det mycket perfektion. Det lärde jag mig när jag jobbade för Frode Hamre, förklarade Stephanie succéstarten.

Walkyria W F är tillbaka på segerspåret, kusken Lars Jönsson satte henne direkt i ledningen och sedan bestämde duon varje meter och det fanns gott om krafter kvar när mållinjen.

– Jag kände innan att hon skulle vinna, sa Susanne Hansson – jublande glad tränare.

Rene Kjaer har en sällsynt stark start av året på Jägersro. Nu var det Victoria L L (tränad av Lillian Uglebjerg) som spurtade från sistahäst till seger på 350 meter.

– Vi blev väl lite nerpressade på innerspår, så det blev lite fel. Jag var väl rätt säker på att hon skulle gå ett starkt lopp och hon var fin, vi satt ju sist in på upploppet.

Till sist måste vi också nämna Tino Keväänranta som vann med Lucifer Boko. Det var Tinos första seger i Sverige (och han körde sina första lopp i Sverige). Han smög i ryggar och Lucifer Boko plockade ner en urtappar Federer i det allra sista steget.

– Jag hoppas att få möjligheten att komma tillbaka hit och köra, sa den unge finländaren som blev en viral succé förra året när han ramlade ur sulkyn och sedan vägrade släppa tömmarna trots att hästen rusade 500 meter på en isig bana i Finland.

  

 

 

Publicerad onsdag 7 februari 2024.