Lövgren firade Tjejkvällen med tre segrar

En som gjorde comeback, en som vinner varannan gång och en som radat upp starka prestationer. När Joakim Lövgren tog en trippelseger handlade det om tre vinnare med olika förutsättningar. Och Joakim vann sina lopp inför en entusiastisk publik på vår Tjejkväll.


Framgångarna började med Under Armour som inledde säsongen med en snygg seger.

– Det här var en årsdebut som blev precis som jag hade hoppats, sa Joakim Lövgren när han mötte den stora publiken i restaurangen.

Lövgren tog det lite lugnt  från start, kollade in spetsstriden och satt sedan bekvämt med som tvåa i andraspår.

– Jag kunde se vad som hände och inte blev det sämre när favoriten [Laredo Boko] galopperade 1200 kvar. Sen kanske det inte spelade så stor roll för resultatet.

Nu kunde Lövgren vänta med attack till 600 kvar, hade greppet redan mitt i slutkurvan och sen blev det enkelt.

– Det här var bättre än vad jag vågade hoppas på. Jag såg framför mig ett tuffare lopp.

Azzurro var nästa vinnare, efter en ”plattmatch” senast var han tillbaka. Det blev egentligen lika enkelt och återigen ”spanade” Joakim in starten.

– Jag hade ett öga på Blackhawk Face och ett öga på min häst. När jag såg att favoriten galopperade körde jag fram till ledningen.

Och återigen var det sedan lugna gatan.

–Nu var han bra igen. Vi hade ändrat lite på utrustningen och det fungerade bra idag i alla fall. Fast ska jag vara ärlig blev det inte mycket till lopp.

Stallets tredje vinnare var snabbe Gustav Simoni. Lärlingen Tyler Mifsud prickade starten perfekt och satt i ledningen.

– Jag körde bara i 200 meter. Sen lugnade han ner sig och jag kunde dra ner tempot. Det gick fort igen sista 600 när jag drog på. Det blev en väldigt fin seger, sa Tyler.

Herbie Peak var på väg att ordna stallets fjärde vinst, men från vinnarhålet slank snabba sprintern Canali loss och hann fram till vinsten kort före mål.

Gustav Johansson är färsk som proffstränare och nu tog han sitt livs första dubbel som proffs. Den var det förstås lite extra att pappa Håkan körde den ena vinnaren.

– För mig var det lite extra att få vinna med hans häst, sa Håkan sedan han vunnit med Cooper TM.

Håkan körde till ledningen, fick dämpa tempot rejält en bit och sedan kom ingen i närheten.

– Han blev förstås lite bekväm i ledningen, han är ju lite orutinerad och vet egentligen inte vad han ska göra.

Om Håkan fick fuska bort en bit i ledningen så fick Devs Donator, som Gustav körde själv, jobba för vinsten. Han fick tuff press en bit av Miking (Thomas Uhrberg), men hade ändå kraft och mod att sticka undan över upploppet.

– Det var verkligen kul att det blev en dubbelseger. Det var vettiga chanser på förhand, men det ska göras också. Devs Donator är en riktigt tacksam häst att jobba med.

The Untersteiners slog också till med en dubbelseger. Först vann Johan från ledningen med Elegance Silvio och sedan var det Peter som satte dit Bolddream Power som också tidigt satt i ledningen trots bakspår.

– Vi hade tur och kom igenom bra från start så vi kunde ta ledningen. Sen var det lugnt, sammanfattade Peter som firade vinsten med att ställa upp på en selfie under Tjejkvällen.

Kvällen avslutades med ett litet, rivigt, fyraåringslopp där Nelson Greenwood såg riktigt fin ut tillsammans med Stefan Persson.

– Han har utvecklats åt rätt håll och har tagit ett rejält kliv. Det gick otroligt fort sista 700–800 metrarna.

Dagens skräll svarade Christian Fiori för när han satte dit Canali efter ett smyglopp i rygg på ledande Herbie Peak. Den tuffa vägen vann Fredrik Persson med Cui Bono.

Publicerad onsdag 3 april 2024.