Tre vinnare som stack ut

Landmark River, Capo Face och Rose Apple. Tre vinnare som stack ut vid Jägersros lunchtävlingar. Och Ken Ecce tog för sig med en dubbelseger.


Vi börjar med Landmark River som visade snabbhet i sin senaste start, men också galopp. Nu hade Ken Ecce balanserat om honom och då vann han säkert trots ett långt ifrån lätt lopp.

– Ingen ville ju gå fram så jag fick göra det, förklarade Ecce. Det är en häst med bra kapacitet, men det finns fortfarande en del att jobba med.

Ecce avslutade sedan dagen med att ge Best Photo ett drömlopp i andra ytter. Det var också segergivande.

– Vi fick ju ett perfekt lopp, men han var bra också.

Capo Face var nästa stora prestation. Adrian Kolgjini laddad stenhårt från start och tog emot favoriten Rex Tile. Sen fortsatte Capo Face i högt tempo.

– Det är en frontrunner, sa Adrian. Så det kändes som verkligen viktigt att vi tog hand om ledningen. Sen blev han väl pigg, men jag kände att jag hade hästen med mig.

Framtiden?

– I första hand tror jag V75. Tidigare har han sprungit med bromsen i, men det känns som han släppt till lite nu.

Rose Apple skrällde lite sedan favoriten Furst Igor galopperat i klar ledningen i slutkurvan. Men Rose Apple behöver absolut inte be om ursäkt. Hon vann den tunga vägen utvändigt ledaren.

– Hon är ju hyfsad när hon fungerar, sa ägaren och tränaren Patrik Radsten. Men visst var det en liten turseger, hon hade inte vunnit om inte Pers häst [Nordström med Furst Igor] galopperat.

Och visst var det så, men Furst Igor är förstås inte någon enkel häst.

– Nej, han har galopperat i slutsvängen tidigare. Det är som om han bryter ut och tar den enklaste vägen. Ska jag vara ärlig så är han nog bland de fem svåraste hästarna jag tränat genom alla år. Samtidigt finns det hög kapacitet.

Thomas Uhrberg förlorade med en decimeter, men fick revansch med samma marginal en halvtimme senare.

Först var det Hvenhilda Quick som förlorade knappt mot Amoa Bengt, sen fick han revansch med Honey’s Angel.

– Idag jämnade tur och otur ut sig i alla fall, men jag var väldigt nöjd med mina hästar, sa Uhrberg.

Hvenhilda Quick gjorde årsdebut, tog ledningen och höll till sista steget. Honey’s Angel hade lopp i kroppen, fick ett drömlopp och tävlade barfota runt om för första gången.

– Jag vet inte om det gjorde någon större skillnad, men nu hade vi lite tur och fick ett bra lopp, sa Uhrberg om Honey’s Angel som i karriärens trettonde start tog sin första seger.

Från dagen noterar vi också…

…en enkelt seger från ledningen för Mellby Melon och Peter Untersteiner.

…att tuffe Amoa Bengt tog ned Hvenhilda Quick i det sista steget.

…Cubalibre Jet som visade fint spurtkrut och avgjorde sista 400.

 

Publicerad fredag 26 april 2024.