Skräll i KG Bertmarks och fina hemmasegrar

Skräll K G Bertmarks minne och hemmahästar som imponerade. Det var också Derbydagen.


Traditionsenligt avgjordes även ”Amatörernas elitlopp”, K.G. Bertmarks Minne, under derbysöndagen och den tunga titeln gick till Sofie Ericsson som slog till med Tommy Karlstedt-tränade Amazing Justice efter en perfekt styrning som tvåa på innerspår och lucka till slut.

– Det här var helt galet! Jag har inte ens varit i närheten av att köra i sådana här lopp innan, så att halka in på ett bananskal och få köra den här jättefina hästen… Jätteroligt att det kunde lyckas också. Det var inte jag som skulle ha kört från början men jag fick frågan väldigt sent och tackades givetvis glatt ja. Hel sjukt! sa Sofie Ericsson.

imageqxgyg.png

Tårarna kom där när Enjoy the Moment passerat mållinjen. Ägaren, uppfödaren och tränaren Elke Frinta var rörd.

– Det är mitt barn, sa Elke och tog mot sin favorithäst med en stor kram. Enjoy the Moment tog karriärens tredje seger på ett snyggt sätt. Kusken Thomas Uhrberg sände till ledningen i första kurvan, höll sedan ett passande tempo. In mot upploppet blev han utmanad – men sträckte ärligt på sig.

– Idag var det väldigt säkert, sa också Uhrberg.

Beskriv Enjoy the Moment?

– Han är intelligent, som en hund. Han är både stark och snabb. Han älskar att träna och tävla. Det är min älskling.

Under Armour målgång.jpg

Hela helgen avslutades med att Joakim Lövgren vann med Under Armour.

– Han har skämt bort mig med att alltid vara bra. Jag tyckte på förhand att det borde vara hans lopp.

Och med fin draghjälp så var Under Armour bara bäst sista 600 och vann lekande enkelt. Stall Lövgren fick ytterligare en seger då Bernardo Grasso ledde varje meter med Rapid Pal

Hartvig prisutdelning.jpg

På tal om enkla segrar så visade Christoffer Eriksson upp Hartvig i ett lysande skick. Trots att det var dåligt tempo så flög hon bara runt fältet sista 600.

– Det hade gått så sakta, så jag trodde inte att det skulle gå, sa Christoffer. Men hon kom fort och de andra var lite småsega så det var en bra insats. Fast jag har förstås trott att hon skulle släppa till tidigare, för det är en fin häst.

 

Publicerad måndag 4 september 2023.