Global Dancer skrällde i Derbystoet

Global Dancer har varit med i flera av de stora årgångsfinalerna utan att räcka hela vägen. I Derbystoet kom fullträffen.
- Det var verkligen skönt det här! Jag gillar hästen starkt och nu fick hon visa hur bra hon är, sa segerkusken Carl Johan Jepson.


Inledningsvis såg loppet ut att bli ett sömnpiller, då favoritspelade Queen Belina fick överta ledningen utan strid efter ett halvvarv. Men sedan Bonneville W.I. körts fram till positionen som första häst i andraspår och lagt viss press på ledaren blev det en rafflande uppgörelse. På den sista bortre långsidan ledde Global Dancer attackerna i tredjespår från fjärde par utvändigt innan hon fick Jennifer Sisu framför sig. Genom slutkurvan såg den senare ut som en vinnare men in på upploppet tog Global Dancer in meter för meter och när mållinjen skars var segerchecken på två miljoner kronor hennes.
– Hon är otroligt härlig och en häftig individ att jobba med. Hon har en tuffhet och en styrka som är väldigt bra. Hon har fått fina lopp och hon har fått möta tuffa hästar, men det har krånglat mycket och jag kanske har gjort lite misstag på vägen, men i dag skulle vi köra på säkerhet och det gick vägen. Det är otroligt stort. Det är de här loppen vi jobbar för hela vägen, sa stoets tränare Fredrik Wallin.
För spelarna var Global Dancer en stor överraskning. På vinnarspelet betalade hon 27 gånger pengarna och på V75 var hon spelad på endast tre procent.imagek5eu.png

Publicerad söndag 3 september 2023.