Dubblar till Christoffer Eriksson och Thomas Uhrberg

Dubbla segrar till Thomas Uhrberg och Christoffer Eriksson. Några riktigt vassa prestationer och en rutinerad vinnare i uttagningsloppet till amatör–SM. Häng med på en sväng bland onsdagens prestationer.


Fyra Breeders Crownlopp kördes och vi bländades av Flotilla som vann enkelt tillsammans med Thomas Uhrberg sedan Uhrberg kört till ledningen från spår åtta (efter en bit) bakom startbilen och i loppet för treårige hingstar och valacker.

– Det gick lite sakta efter 500 meter och då gick jag fram. Han har fin steglängd och det matade på bra. Han vann ju okörd, berömde Uhrberg.

imagepd1w.png

Thomas vann också med debutanten King Sober.

– Jag är mycket nöjd med hur han skötte sig och det är klart att det är skönt att få börja med en seger.

King Sober målgång.jpg

Bland de fyraåriga grabbarna blev det också spetsseger genom Stefan P Pettersson-tränade Joe Dalton och Kevin Oscarsson.

Dubbelsegrare blev alltså också Christoffer Eriksson. Det började med Rossi Garline som ”äntligen” fick vinna.

– Han har gjort fina lopp hela sommaren. Nu fick han en bra position [andra ytter] och han vann väldigt enkelt.

Cross Lane prisutdelning.jpg

Christoffer avslutade sedan dagen med talangen Cross Lane som klarade ett klurigt femtespår och sedan vann i imponerande stil.

– Det är egentligen tjänstefel att han förlorat två gånger [galopper]. Det är en jättefin häst som egentligen inte kan galoppera. Jag körde till ledningen och sedan var det enkelt.

Framtiden?

– Han har kommit igång lite sent så han får starta på för att skaffa sig lite rutin. Vi får se mot slutet av säsongen om vi kan titta på något större.

Christoffer var sedan ytterst nära att vinna Breeders Crownloppet för 4-åriga ston. Det skiljde inte många centimeter på målfotot fram till till vinnaren Aurelia Express,

– Hästarna har känts bra en period nu, sen har vi inte haft rätta flytet. Men det känns som det kommer nu, säger Christoffer som vann tre lopp i Halmstad i måndags och alltså ytterligare två på onsdagen.

Aurelia Express gick alltså vidare till semifinal i Breeders’ Crown när hon vann sitt försök.   Tvåa i Svenskt Travoaks, femma i Breeders' Crown och Stochampionatet och fastlåst med rubbet sparat i Derbystoet. Timo Nurmos-tränade Aurelia Express är etablerad i kulltoppen men har ännu inte tagit hem någon stor årgångsfinal. Sista chansen kommer i Breeders’ Crown, dit vägen går genom nio uttagningsomgångar. Den sjätte i ordningen avgjordes inom V86 på Jägersro och i avdelningen för fyraåriga ston stod Aurelia Express pall för favorittrycket sedan hon övertagit ledningen efter ett halvvarv. Det hårdnade till den sista biten sedan Organzza fått fritt från ledarryggen men Aurelia Express höll säkert undan med det norska huvudlaget oryckt.

– Med facit i hand kanske jag skulle ha dragit lite hårdare från 700 och in, men hon var jättefin i alla fall. Det var inte så länge sedan hon var här och gick tuffa lopp, så därför kändes det lite skönt att kunna köra lite långsamt med henne en bit och speeda till slut, sa segerkusken Stefan Persson.

Det blev favoritseger från ledningen även i Breeders’ Crown-loppet för treåriga ston genom italienska flygmaskinen Ester Degli Dei. Med Robin Bakker i sulkyn tog Paul J P Hagoort-träningen hand om ledningen och därifrån klev hon ifrån motståndet till karriärens sjunde seger i åttonde starten.

– Hon var mycket fin. Nu strulade det lite innan start. Hon är lite nervös upp mot bilen och blev lite rädd när de andra kom runt henne. Normalt gör hon inte så, men det löste sig och sedan var det enkelt.

Gone prisutdelning.jpg

Det var också ett uttagningslopp till amatör–SM och det tog Roger Allercrantz hand om med Gone. Och detta trots en liten galopp från start och att Gone fick gå en rejäl repa i tredjespår tillslut.

– Hon var pigg och fin, gjorde verkligen jobbet.

Och visst är det lite kul att Roger vunnit SM för amatörer två gånger tidigare. Första gången var 1974 på Solvalla med G A Victor och andra gången 1998 på Kalmar med Hidalgo Kemp. Nu blir han Jägersros representant i finalen på Åby om ett par veckor.

Vi noterade också en snygg spetsseger för Tider Degato och Joakim Lövgren.

Publicerad torsdag 14 september 2023.