Tommy Holmgren blev äldste segerkusken genom tiderna

84 år och 77 dagar.

Så lyder rekordet  när det gäller att vara äldst att vinna lopp och det satte Jägersroprofilen Tommy Holmgren vid lördagens breddtävlingar. Han körde offensivt med egenägde Itunes och sedan var segern aldrig i fara.– Det känns rätt nice, sa Tommy med ett leende. Nu fick han visa hur bra han är, tyvärr har han varit drabbad av en massa sjukdomar som stoppat upp honom.

Tommy själv börjar förstås se slutet på sin kuskkarriär som faktiskt gett honom segrar under sex decennier. Den första vinsten tog Tommy för 53 år sedan, med en häst som hette Sullivan. Han har varit äldste vinnarkusk tidigare, men fick se sig ”besegrad” av Arne Forsberg i början av året. Fast Arne, som kör fortfarande, var rena junioren när han vann i vintras – bara 81 år och 154 dagar.

– Nu får de andra skynda på om de ska kunna slå mig, sa Holmgren och garvade. Jag får se om jag inte lägger pisken på hyllan, men samtidigt är det här som ett gift och det är svårt att sluta helt.

 

Ida Lindberg hade en händelserik lördag. Först galopperade hennes Tornado OC i segerläge – Itunes vann loppet – och sedan slog hon till med karriärens första dubbelseger.

Ametist Face travade felfritt och efter ett offensivt upplägg blev segern enkel.

– Vi hade ändrat lite i balansen samtidigt som han börjar lära sig, förklarade Ida dagens första seger.

Den andra tog hon tillsammans med Akal Face.

– Han har inte riktigt fått till det i år. Nu stämde det bra, jag körde till och hoppades få ledningen innan sista sväng och det gick ju bra.

Thomas Linder var lördagens skrällkusk tillsammans med White Sock.

– Jag fick veta att han går bäst med tätkänning, så jag laddade. Sen kändes han fin och ingen kom i närheten.

Rosie the Riveter tog karriärens andra seger, det var monté precis som förra gången och det såg stabilt ut hela vägen.

– Det gick ju bra förra gången, så jag tänkte att vi gör en repris, sa Jessica Pilenberg som red. Hon går som bäst när hon får sköta sig själv.

Stall Joakim Lövgren noterades också för en dubbelseger. Det började med att Jonas Oscarsson satte dit favorithästen Jeans’n Passion och sedan följde Bernardo Grasso upp med Milles Goofy.

 

Publicerad lördag 21 oktober 2023.