Rossi Garline tar sats mot V75

Rossi Garline hade aldrig startat över 1640 meter på 54 starter i karriären. Men när det nu var dags i den inledande avdelningen på V86 så blev det seger direkt över ”korta häcken”. Från positionen utvändigt om ledaren plockade Rossi Garline ner ledande Dominic Wibb över upploppet och gled ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev starka 1.11,2/1640a.


– Han kändes ju fin och formstark. Om vi skulle vinna så var det nog från positionen utvändigt om ledaren och sitta lugn där. Som det kändes hade han kunnat fortsätta i femhundra meter till, sa Christoffer Eriksson.

Framtiden?

– Kan bli V75 på hemmaplan. Han är kvar i Silverdivisionen. Han är ju egentligen köpt för att kunna starta i FRankrike, men har ju gått så bra här hemma.

Stefan Persson vann dubbelt på V86 på Jägersro. Först serverade han Lars Marcussen-tränade Foreign Affairs en fin löpning i den tredje avdelningen, och det treåriga stoet tackade för det genom att speeda till en säker seger. Och sedan ledde han från start till mål med Magnus R Johansson-tränade Brain Game i den fjärde avdelningen.

– Hade väl en god känsla med båda. Foreign Affairs kändes fin hela vägen och vi kom fram fint. Brain Game  var ju gynnad av att gå i ledningen.
Favoriten Carroty fick en tuff löpning utvändigt om ledaren i den sjunde avdelningen. Hon fullföljde tappert till andraplatsen men kunde inte stå emot Sangria Pellini över upploppet. Michael Nimczyk serverade sin häst ett fint lopp i tredje par utvändigt och satte in attacken sexhundra meter kvar. Hon avväpnade Carroty enkelt den sista biten.

Tålamod, hårt arbete och kärlek. Rock the Sock har inte varit någon enkel häst – men nu som 6-åring har det gett resultat och hon har tre segrar på de fyra senast starterna.

– Hon är så lugn och harmonisk, det är en otrolig skillnad mot hur hon var för 1,5 år sedan, säger tränaren och delägaren Micael Andersson.

Rock the Sock är ett sexårigt sto som i början av karriären hade båda svårt att hålla sig i trav och hushålla med krafterna. Men efterhand har hon lärt sig mer och mer.

– Jag körde henne för nästan två år sedan, hon har bättrat sig jättemycket, tycker segerkusken Tyler Mifsud.

Nu öppnade Rock the Sock stabilt, satt i ledningen på ett par steg men när Dante Kolgjini kom upp med favoriten Jollywood valde Tyler att släppa.

– Klokt, sa Micael. Det gick väldigt fort så det var bra att han inte svarade.

Nu blev det istället rena drömloppet i rygg, perfekt lucka och en ”skolboksseger”.

– Hon spurtade väldigt fint sista 200, berömde Tyler Mifsud.

Peak of Glory har inlett karriären på bästa sätt. Andra raka vinsten kom efter en tuff insats utvändigt ledaren.

– Hon visade en härlig inställning, sa kusken Thomas Uhrberg. Det är en fin travare som är bra förberedd.

Och den som skött förberedelserna är tränaren Elke Frinta.

– Jag är alltid nervös när mina hästar tävlar. Hon såg stark ut och har en fin inställning.

Andra raka blev det också för 2-årige Västerbo Gute, men det krävdes 1.14,4 volt (och det var inte lättsprunget) för att fixa vinsten.

– Steen’s [Juul] häst var också väldigt bra, så vi fick köra onödigt fort, sa Per Nordström efter vinsten.

Sen måste vi notera att bekantingen Michael Nimczyk var tillbaka och tog en dubbelseger med Noble Rush Flevo och Sangria Pellini.

 

Publicerad lördag 21 oktober 2023.