Nervös Christoffer såg segern från sidan

Christoffer Eriksson ser alltid iskall ut när han kör lopp själv, nu var han avstängd och fick se Adrian Kolgjini ta hand om Rossi Garline.

– Jag var lite orolig i slutsvängen, erkände han. Men han är bra, hästen.


Och därmed förstås ni att Christoffer aldrig behövde vara orolig. Rossi Garline vann enkelt sedan Kolgjini använt de yttre spåren i slutsvängen.

– Det gick bra fram till sista sväng och vi fick fin draghjälp, då fick jag ta tag i saken och sen avgjorde han enkelt.

Med att ”ta tag i saken” menade Adrian att han fick lämna ”tåget” i tredjespår och kasta loss i fjärdespår.

 

Som vanligt tog hemmatränarna för sig rejält. Kvällen inleddes med att Joakim Lövgren tog en enkel seger tillsammans Azzurro. Lugn inledning och utvändigt ledaren under slutvarvet gav en enkel vinst.

– På förhand trodde jag nog att jag hade bästa hästen och han behövde nog inte visa allt.

Det var andra segern på fyra försök för 4-åringen.

– Det är en stor häst så det har tagit sina månader att fylla upp kroppen med mat och muskler.

 

Nyblivne Jägersrotränaren Ken Ecce, fick sin svenska licens för någon vecka sedan, agerade lite av skrällkusk på V86. Med Hans Henning Kristoffersens Alessio lossade han från andra ytter – fick en stor ledning som han höll undan in i mål.

– Jag behövde ett försprång, de kom fort tillslut. Men som tur var kom också mållinjen. Det här är en riktigt bra häst som har problem med travet ibland.

Per Nordström vann Bonusloppet i Breeders Course med Let Me In, men satte också dit Darwih Wise L. Galopp i debuten för Nordström, men nu var det ledningen från start till mål.

– Han gillade inte alls voltstart och spår fyra, men nu var det bilstart och han var riktigt startsnabb. Sen var det förstås lite ”brottning” mitt i loppet men sen gick han riktigt vasst tillslut, berömde Per.

 

Calle Jepson gästade Jägersro och noterades för en dubbelseger. Busenkelt med världsstjärnan Cokstile som fick glida fram i dödens varvet kvar och sedan avgöra med en gäspning och sedan satte han också dit välstammade No Surrender.

Bland gästsegrarna noterar vi att Peter Untersteiner prickade starten perfekt med Sobel Exellence och behöll den in i mål och att Alessandro Gocciadoro hade hittat en fin uppgift för Delicious Gar i dagens avslutande lopp.

 

Publicerad torsdag 5 oktober 2023.