Kihlström och hemmalaget dominerade när V75 fyllde 30 år

Med drygt 1 200 segrar på V75® är han bäst av alla.

När V75 firade 30 år slog Örjan Kihlström till med ett hattrick – samtliga vinnare tränade av Daniel Redén.

– V75 betyder mycket för hela branschen och för mig också, en ryggrad för svensk travsport, sa Örjan Kihlström.


Örjan Kihlström har flest kusksegrar av alla på V75 – drygt 1 200 segrar – och vad passade bättre än att han fick vinna lördagens jubileumslopp: V75 30 år.

Men Kihlström bjöd inte på någon spänning alls i loppet utan dominerade V75-1 från start till mål bakom Daniel Redén-tränade In Love Mearas.

– Han var jättefin och har gått bra i princip varje start. Det var fina förutsättningar här och det var första gången jag körde från start och hade det lite på känn, sa Örjan Kihlström.

Frankrike nästa?

Örjan Kihlström slog sedan till även i lördagens sportsliga godbit C.L. Müllers Memorial (STL Gulddivisionen) med 400 000 kronor till vinnaren.

Bakom Daniel Redén-tränade favoriten Admiral As var Örjan Kihlström offensiv och körde till spets två varv från mål. Trots att Admiral As inte såg helt fokuserad ut var han aldrig i förlustfara i V75-3.

– Det är en stenhård häst. Nu är han så härligt flegmatisk, jag tror finns en rejäl växel om han kan gå barfota nästa år. Nu får vi se om han går till vintervila eller går ner till Frankrike, sa tränaren Daniel Redén.

Kihlström och Redén ramade sedan in V75 med seger även i V75-7 där Glamorous Rain visade härlig inställning då hon kämpade ner killarna i STL Silverdivisionen.   

– Hon var rejäl till slut och avgjorde på bra sätt. Det har varit en kanondag helt enkelt, kommenterade Örjan Kihlström sitt hattrick på V75.

Örjan Kihlström vann ytterligare ett lopp utanför V75 där Daniel Redén-tränade Jikken tjänade 150 000 kronor i Johan Jacobssons Minne.

 

Ändringar bar till vinnarcirkeln

Adrian var ett halvår gammal när V75 föddes, men han var givetvis med på 30–årskalaset och firade med en seger.

Han tog enkelt hand om ledningen med Countess Face, fick bestämma tempot och sedan var det lugnt – eller?

– Jag satt och var nervös fram till 700 kvar. Senast så tvärstannade hon ju, så jag var rätt att hon skulle göra det igen.

Men Adrian hade klurat och funderat, kommit på att med ett helstängt huvudlag skulle det vara lite säkrare.

– Jag tänkte att då kan hon inte kasta sig åt sidan, när hon inte ser de andra så bra.

Allt stämde och Countess Face, som tillhör kulltoppen, var bara bäst.

– Hon kan ha något lopp kvar i år, kanske Breeders Course här hemma.

Hemmalaget tog för sig bra på V75 och det efter snygga kuskprestationer.

Thomas Uhrberg satte Nova Mahiron i ledningen  trots bakspår.

– Chansen uppenbarade sig och då tog vi den. Sen gick hon bra, det kändes säkert även om de kom fort ute i banan.Hon har en speciell plats i mitt hjärta tog sin fjärde V75-seger för året

Markus Waldmüller svarade för en skolboksstyrning när han fick vinna med Breidabliks Bombay; rygg ledaren och perfekt lucka.

– Det löste sig perfekt och då var det kul att han fick vinna. Han har ju inte så många segrar tidigare. Jag är inte överraskad direkt. I dag gick han med jänkarvagn för första gången och fick en växel till, sa skrällkusken.

 

Publicerad söndag 29 oktober 2023.