Bakker/Hagoort toppade Breeders Coursefinalen

Nederländerna och Breeders Course. Det är en sällsynt lyckad kombination. Nu var det O’Hara Boko och Robin Bakker som vann 2årsfinalen efter en perfekt resa.

– När favoriten galopperade i första kurvan började jag tro på seger, bara jag inte skulle göra något misstag, sa Bakker med ett brett leende.


O’Hara Boko tränas av Paul Hagoort som har en otrolig träffprocent i de stora svenska loppen. Men den här gången låg han lågt med sin 2-åring.

– Jag var inte glad efter värmningen, även om det här är en favorithäst. Jag har tyckt om henne sedan första gången jag såg henne.

O’Hara Boko öppnade bra, placerades i rygg på ledaren och där kunde Robin Baker sitta lugnt – trygg i förvissningen om att han hade en riktigt speedig häst.

– Det är väl hennes styrka, fortsatte Hagoort. Hon är en typisk Robin Bi–avkomma, riktigt snabb.

O’Hara Boko inledde med en andraplats som jättefavorit, efter det har hon tagit två raka segrar och nu tjänade hon alltså 700 000 kronor på ett bräde.

– Händer det inte något konstigt så tror jag att hon har en fin framtid. Nu gjorde hon ett perfekt lopp.

Bakom vinnaren svarade Monster Wine för en stark avslutning tillsammans med unge Gustav Johansson. Det var som lyckades bäst av Per Nordströms fyra hästar i finalen.

Den stora favoriten Follow Him öppnade snabbt, men fick svar invändigt av den obesegrade danske Forest Jet. Det slutade med att Follow Him galopperade och att Forest Jet blev trött.

Bonusloppet i Breeders Course gick till Let me In och Per Nordström som tidigt tog hand om ledningen och försvarade den in i mål.

Publicerad torsdag 5 oktober 2023.