Adrian Kolgjinis största seger

Adrian Kolgjinis största seger i karriären när han vann Europaderbyt med Barack Face.. Sen blev det stort kramkalas med hela familjen mitt på Solvallas upplopp.


UET Grand Prix (Europaderbyt) för fyraåringar lockade med en segercheck på 2,4 miljoner kronor och den gick till Sverige genom Barack Face och Adrian Kolgjini. Jägersrotränaren lämnade ingenting åt slumpen utan drog tidigt i högertömmen och körde fram utvändigt om ledande Dancer Brodde. In på upploppet var ledaren slagen och trots det tuffa löpningsförloppet hade Barack Face styrka och mod att stå emot den favoritspelade franske kulltoppen Just A Gigolos slutstöt.

– Jag har längtat efter den här känslan ända sedan jag vann Sprintermästaren och att få göra det här med den här hästen, som är min arvtagare till Tae Kwon Deo, är fantastiskt. Det är känslor överallt, sa Adrian Kolgjini, som ser fram emot nästa säsong med sin topphäst.

– Det finns mycket att slipa på fortfarande. Han är helt obrukad när det kommer till träning och utrustning. När vi kan köra för fullt från start och ta positioner, då kan de andra kamma sig.

Adrian Kolgjini blev hundraprocentig på V75 då han också vann finalen i diamantstoet med skrällen Luxury River.

Timo Nurmos hade en strålande lördag då hans hästar vann både Kriteriet och Oaks. Det var Fame And Glory och Adriatica som gjorde jobbet.

– Vilka hästar! Det är helt otroligt! sa en strålande glad Timo Nurmos i vinnarcirkeln, innan han korkade upp en flaska champagne och tömde den över Björn Goop.

Bakom Fame And Glory avslutade Tomas Malmqvists Fiftyfour strålande till andraplatsen och vi noterar även att Oaksvinnaren Adriatica är Skåneägd genom Daniel Olenklint.

Publicerad söndag 15 oktober 2023.