Preben skrällde och Dante dubblade

En riktig smällkaramell från Preben Søviks stall knockade de flesta V64-spelarna på Jägersro igår kväll.
– Jag är inte riktigt lika förvånad som spelarna, sa Sövik efter segern med Honey Express.


Honey Express skrällseger kom mot största V64-favoriten för kvällen. Svenskfödda men tysktränade treårsstoet Tracy kom från Hamburg med sex raka segrar för att testa sig mot sina svenska kullkamrater. Men Tracy föll pladask efter att ha styrt upp utvändigt ledaren varvet kvar och tröttnat totalt ett par hundra meter senare.

– Det här var inte den vanliga Tracy. Något var fel på henne i dag, men vad vet jag inte nu, sa Josef Franzl direkt efter loppet om storfavoriten.

I stället såg alltså Preben Sövik till att drömmen om jackpot (11 miljoner extra i potten) stannade vid en dröm för de flesta V64-spelarna. 67-oddsaren Honey Express (streckad på mindre än en procent av kupongerna!) snabbstartade till ledningen i V64–2.

– Jag tänkte släppa till favoriten, men det blev aldrig aktuellt. När den kom upp utvändigt såg jag att den inte hade sin dag, sa Preben Sövik.

Honey Express utmanades av andra konkurrenter under sista halvvarvet men svarade på allt och gick undan till säker seger på 1.13,7 på en inte särskilt snabb bana.

– Hon var mycket fin som tvååring och jag har trott mycket på henne. Men hon har inte fungerat på grund av att hon har för mycket humör, sa Sövik.

Vid sidan av den svårfunna skrällen radade favoriterna upp sig på V64-spelet som gav nästan 32 000 kronor.

I V64–1 blev det en dubbelseger för stall Kolgjini. Dante Kolgjini kontrade sig till en målfotoseger med King of the Hill före stallkamraten Don Cash.

– Min vinnarskalle kommer fram och jag vill inte förlora även om det är en stallkamrat som kommer, se en belåten Dante Kolgjini efter segern som var hans andra för aftonen.

Han vann även lopp två med Toni Barosso.

– Vi hade stora förhoppningar på den när han kom till oss. Men han fick en kraftig infektion och var tvungen att stå över länge. Han är grön ännu, verkar tänka på allt möjligt under loppen och han kan tappa travet när som helst. Jag fick skrika åt honom några gånger under loppet för att han inte skulle behålla fokus.

Vi noterar också:

Molly Vici och Micael Andersson tog sin andra raka seger.

Soundtrack vann också andra raka – på sex dagar har det blivit vinst i både sulkylopp och monté. Nu var det Tova Bengtsson som red till vinst.

Thomas Uhrbergs fina stallform håller i sig. Nu var det Rustico om fick vinna.

Ytterligare två kuskar fick besöka vinnarcirkeln två gånger:

Hanna Lähdekorpi med Muro Beach Pellini (lopp 1) och Thats So Spicy (V64-4).

Peter Untersteiner med Safari Diablo (V64-6) och Stens Retention (lopp 10).

 

Publicerad onsdag 15 november 2023.