Micael Andersson har stall i form

Två starthästar och båda har toppform.
Travlivet leker för amatören Micael Andersson.
Han tränar två hästar och i lördags var hans Rock the Sock trea på V75 och nu debuterade han Molly Vici som vann.
– Stall i form, va, sa Micael direkt efter loppet. Rock the Sock är ju otrolig och det här var ju riktigt roligt.


Molly Vici och Micael hade förstås lite flyt i första kurvan då både Milles Tobin och Staro Quesada galopperade och då hade redan betrodde On the Dock gjort bort sig.

– Visst var det lite tur, sa Micael. Men det behöver man ibland för att det ska gå bra.

Molly Vici tränades tidigare av Johan Untersteiner i Halmstad, hade fyra andraplatser på sexton starter som bäst. För två månader sedan tog Micael över träningen och hade vässat formen i ett provlopp där hon visade en 14–tid.

– Ändå visst jag inte riktigt var jag hade henne, förklarade Micael.

När hon fick ledningen i första kurvan såg det bra ut, men det blev lite väl hetsigt ut och hon drog undan i stor ledning.

– Jag vågade inte bråka för mycket med henne, jag gissar att det är något i munnen så det får bli ett besök hos tandläkaren.

Men trots att Molly Vici fick springa på var det ingen som kom i närheten av henne över upploppet utan Micael kunde göra segergest i god tid.

Dagens man blev annars Axel Jacobsen som kom till Jägersro med två hästar och båda vann.

– Det började med regn och skit och sen blev det så här bra, sa han och skrattade sedan välstammade Il Contante avslutat kvällen.

– Han har mest sprungit och sovit i loppen, men jag tror att det blir bra med tiden.

Tidigare under kvällen hade hans Staro Quentin vunnit tillsammans med Jörgen Sjunnesson (Axel hade Gauguin DK till start i samma lopp men fick stryka den efter en sårskada).

– Det var tur att vi hade två med i loppet så vi fick en seger, skämtade Axel. Nu tycker jag att han imponerade, han fick trots allt gå i dödens under första varvet.

Dagen inledde med en dubbelseger för Jerry Riordan, först ledde Ilvari Nurminen ungdomsloppet från start till mål med Big Best Helvin och sedan debuterade 2-årige Pure Cashmere med en härlig spurt seger för Gustav Johansson.

– Han var redo direkt och visade fin inställning, berömde Gustav.

Joakim Lövgren och In Style drog nytta av att Escobar Fi blev lite hetsig utvändigt ledande favoriten Hansi Gejs. Efter ett inledande varv i 12-fart kunde Lövgren kliva in i handlingen och In Style avgjorde säkert.

– Det var bra dröm och det gjorde att vi som satt där bak hann fram. Hon var förbättrad nu, men jag har aldrig varit helt nöjd med henne. Vi slipar och fixar, för hon har mer i sig.

Christoffer Eriksson fick låna Redbull Pellini av Marcus Lindgren, tog ett tidigt initiativ och körde sig till ledningen och där stannade han in i mål.

– Jag har en känsla av han är riktigt gynnad av den positionen, menade också Christoffer.

Tillslut noterar vi också en seger för Iron Design som tillsammans med Victor Rosleff vann på sin styrka.

Publicerad onsdag 1 november 2023.