Dubbla Breeders Coursesegrar till Jägersro

Countess Face bland stona och Fiftyfour bland hingstar och valacker. Det blev dubbla Jägersrosegrar i de välbetalda Superbonusloppen i Breeders Course.


Så fick då Countess Face visa sin klass och vinna en större seger.

400 000 kronor belönades hon med för sin seger i Breeders Course Superbonuslopp.

– Det var skönt att hon fick visa hur bra hon är. Vi har ju trott det och snackat om det, sa en märkbart nöjd Adrian Kolgjini efter vinsten.

Countess Face kastades till ledningen från sitt åttondespår, fortsatte i bra tempo och när storfavoriten Elegance Kronos kom fram utvändigt så ökade Adrian tempot en aning.

– Hon är en av de bästa, men jag tror nog att det här var hennes sista start för säsongen. Nu bäddar vi in henne och laddar för nästa säsong.

Det andra stora Breeders Courseloppet slutade också med hemmaseger. Fiftyfour tog över ledningen mitt i loppet tillsammans med Ken Ecce, sen var han ensam på banan.

– Han var ju fantastiskt fin, sa tränaren Tomas Malmqvist som sedan närmnde att det kan bli en tur till den franska filialen framöver.

Det handlar om Prix Ready Cash, ett grupp 1–lopp,  som körs över 2100 meter på Vincennes den tionde december.

– Det skulle passa honom bra, funderade Malmqvist och förklarade också att om det inte blir Paris så blir det vinterträning istället.

Publicerad söndag 26 november 2023.