Talanger visade upp sig i snöstormen

Vädret var inte snällt – blåst snö och kyla. Istället var det sporten som värmde och vi fick se ett par talanger som nog duger gott andra dagar än en vardagstisdag.


För Christoffer Erikssons Nyas Lars R. blev det tredje segern i nionde starten.
Och han imponerade på ett annat sätt.
Efter galopper i både värmning och provstart var han chanslös att försvara innerspår bakom bilen, men när luckan kom växlades konkurrenterna ner med stora kliv.
– Han har tränat väldigt bra i vinter så jag var lite förvånad att han betedde sig så där. Men det är bra klass i honom. Han har blivit mycket starkare i kroppen och ändrat sitt rörelsemönster så att han behöver mer vikt just nu. Det är en av de i mitt stall som vi har mest förhoppningar på, konstaterade Eriksson efter segern som också var värd 35 000 kronor.

Framtiden?

– Jag har inte tittat efter något lopp, men han står bra till i klass 2 på Rikstoton så vi får kika om det finns något passande lopp i närheten.

imageon8kk.png

Att Narita är en häst för större sammanhang än tisdagens förstapris på 35 000 kronor går inte att tvivla på efter uppvisningen i tisdagens bistra förutsättningar med bitande vind och snöblandat regn.
Conrad Lugauer brisade till ledningen från spår 6 bakom startbilen, fick tuff press under vägen, men kunde ändå glida ifrån på kvällssnabbaste 1.14,5/1 640 meter autostart.
– Hon har hela tiden visat lite extra och idag var hon riktigt fin igen. Jag kunde göra en stor balansändring, plocka bort checken och ta av frambootsen, då blev hon mycket rappare. I mina ögon är det en årgångshäst som ska delta i större sammanhang, klargjorde Lugauer.

Global Action målgång.jpg

Joakim Lövgrens stall börjar också växla upp tempot. Tre hästar till start gav två segrar och en andraplats – vilket var maxutdelning då andraplatsen togs vid en dubbelseger.

– Det känns som om hästarna är på gång, sa Tyler Mifsud som satte chefen Lövgren på plats med Global Action. Jag försökte smyga i rygg så länge som möjligt och det räckte precis till seger.

Joakim själv körde alltså Deal Done Zet som svarade för ett topplopp utvändigt ledaren, men Tyler Mifsud lät Global Action tassa med bakom och precis vid mållinjen hade han greppet.

– Han har fått en liten paus och sen har det varit lite småproblem, men nu var han fin, berömde Tyler.

Nu dröjde det förstås bara 20 minuter innan Joakim fick vinna lopp. Han satte nyförvärvet Cosmic Creation i ledningen. Bestämde tempot och tillslut blev det enkelt.

– Det här var en bra prestation. Jag tror egentligen inte att det är hennes grej att gå i ledningen i snöstorm, utan jag tror att hon är bättre när hon får gå i ryggar.

Cosmic Creation målgång.jpg

Kvällen inleddes annars med två skrällar. Ken Ecce inledde med att vinna med Pharagraf (Ivelin Ivanov tränar).

– Vi fick ett perfekt lopp bakom ledaren och Pharagraf kändes stark när vi vek ut, sammanfattade Ecce.

Nästa skräll svarade Stefan Persson för då Caton rundade fältet, gick slutvarvet i dödens och sen bara gick undan.

Pharagraf prisutdelning.jpg

 

Caton prisutdelning2.jpg

– Jag är väl inte direkt förvånad, sa tränaren Ronny Jönsson. Han har varit bra ett tag, men det har strulat lite från start några gånger.

Henriette Larsen satte sedan dit Hanna Lähdekorpis Quantum Roc I montéloppet. Kanske var det när hon sökte rygg i den hårda motvinden på baksidan som loppet avgjordes.

– Jag försökte krypa ihop så mycket som möjligt, för vinden tog fatt i oss rätt bra. In på upploppet var det långt fram, men vi hann precis fram.

Hanna Lähdekorpi hade annars en bra kväll, kort senare satte hon dit Franklin Zet i amatörloppet. Trots tillägg satt Hanna i ledarryggen varvet från mål och när ledaren sedan tvärstannade kort senare var det fritt fram.

– Ibland stämmer allt, de andra försvann till höger och vänster. Jättekul att han fick vinna, det var första vinsten sedan han kom till oss.

Franklin Zet prisutdelning.jpg

Kvällen avslutades sedan med att Gustav Johansson placerade Big Best Helvin i ledningen och sedan stannade i den positionen genom mål.

– Vi fick en bra start och sedan var det rätt odramatiskt.

 

 

Publicerad onsdag 8 mars 2023.