Thomas Uhrberg hade en fin tisdag på Jägersro. Tre segrar – och alla tagna efter samma segerrecept. Kvällens stora snackhäst Tetrick Wania blev för laddad efter en omstart och galopperade, men visade sedan 12,5/2000 meter.


Thomas Uhrberg och Kalmartränaren Fredrik Persson har haft en givande samarbete under flera år. Persson stannar ibland hemma i Kalmar och jobbar, skickar hästarna till Jägersro och låter Uhrberg sköta ”kuskandet”. Och resultatet blir nästan alltid bra.

– Fredrik brukar alltid ha fina och vältränade hästar som det är en fröjd att köra, berömde Thomas.

Två av segrarna kom med hästar tränade av Fredrik Persson (Frida SH och Oneofakind] medan den tredje vinnaren, Hank DK, tränas av Sebastian M Nilsson.

– Det var två fina hästar jag fick köra åt Fredrik. Frida SH var trevlig och sträckte fint på sig. Oneofakind är nog ett råämne, lite rullig den första biten men väldigt stark och rejäl.

 

image8wmv3.png

Uhrberg körde tre hästar för Persson – och den tredje var Mojito Day som var en mycket tapper tvåa bakom Boli You SM.

Den tredje vinsten tog Thomas Uhrberg med Hank DK gjorde också en fin insats, han var lite bekväm i ledningen men gick bra in i mål.

Fast tävlingsmänniskan Uhrberg var förstås inte helt nöjd.

– Nja, det var synd att Rizzi Brodda galopperade i starten. Hon kändes fin, men blev nog lite för laddad.

 

Kashmir B. målgång.jpg

Sen noterar vi en dubbelseger för Joakim Lövgren. Det började med Kashmir B som imponerade i årsdebuten.

– Han gjorde två starter förra året, men kom tillbaka nu och fick ta fram andra kvaliteter. Det är en spännande häst, sa Joakim och fortsatte:

– Han gav helt enkelt ett skönt besked.

Joakim Lövgren startade också Under Armour för att väcka upp hästen, som oftast springer och sover i träningen, inför ett lopp på Åby. Det slutade med att han vann.

– Nu ändrades ju förutsättningarna i loppet när både Tetrick Wania och Lucifer Sam galopperade direkt.

Ändå körde Lövgren passivt till att börja med, satte ner sin starke häst i tredje invändigt och klev egentligen inte in i handlingen förrän knappa varvet från mål.

– Visst blev jag lite överraskad. När han jobbas hemma springer han mest och sover, gillar helt enkelt inte att träna. Så han brukar vara lite trög i första starten, men nu var han ju så bra han kan vara.

Under Armour målgång.jpg

 

Planen för den starke sexåringen är sedan att hitta lämpliga långlopp under sommaren, sådana med bra prispengar.

– Jag får ju utnyttja att han är bra på att springa långt.

Favoriten och snackhästen Tetrick Wania gjorde alltså bort sig med galopp.

– Vi hade ett lite olyckligt spår och han blev för ambitiös i andra starten, förklarade Lugauer som körde runt sin häst långt bakom fältet..

– Jag körde på i ganska bra tempo efter galoppen [12,5/2000 meter] och han var bättre än jag trodde att han skulle vara, jag är väldigt nöjd med det. Hästen är i bra författning, det visade han idag och det var det allra viktigaste. Om allt är bra kommer han att starta på Solvalla om tio dagar. Då är det bilstart och det är nog lättare för honom, analyserade Lugauer.

Ken Ecce har etablerat sig som tränare på Jägersro och det lilla stallet har fina framgångar. Nu var det Diesel DK som visade sig vara en racer och inte en tuffande diesel.

– Han är duktig. Haft lite problem i livet, men nu är det bra, sa Ken Ecce efter vinsten på nya rekordet 1.11,7 och la till:

– Över 1.640 meter är det extra viktigt att ha en häst som kan öppna bra. Jag tyckte att det kändes på sista bortre långsidan som att det skulle hålla hela vägen.

Om Ecce tidigt var segersäker var Dante Kolgjini ännu lite kaxigare sedan han vunnit med Per Nordströms Eagle Trot.

– Jag körde hästen förra året, men nu var det som en ny häst. Han har hög kapacitet för klassen och jag kände mig rätt säker redan varvet från mål.

 

Eagle Trot prisutdelning.jpg

Storebror Adrian satte sedan dit Boli You SM även om det var lite försiktiga tongångar innan start.

– Han var inte alls toppad för det här och skulle ha ett snällt lopp, så det var bra av honom att vinna ändå. Nu ska han ut i V75–finaler nästan helg och då kommer han att vara mycket bättre och då kan det bli aktuellt att rycka skor också.

 

Freja Skovsende prisutdelning.jpg

Axel Jacobsen är en populär gäst på Jägersro. För två veckor sedan visade han upp America Dream i ett bländande skick, nu var det Freja Skovsende som hade uppvisning till ägaren Carsten Bundgaards stora glädje.

– Hon var verkligen fin idag, sa Axel. Det var ett struligt lopp, men hon svarade fantastiskt bra när vi fick gå på.

 

Rarely Access prisutdelning2.jpg

Sist – och minst – var nog Rarely Access. Knappt en tvärhand hög spurtade han sylvasst till seger för Rene Kjaer.

– Han håller nog ponnymått, men är det något han kan så är det att spurta, berömde Kjaer.

 

 

 

 

 

 

Publicerad onsdag 15 mars 2023.