Rekordstort intresse för Jägersro Travskola

Vilket härligt intresse.

Efter ett långt uppehåll för pandemin är nu intresset för Jägersro travskola större än någonsin. Fjorton kurser är igång samtidigt, över 100 deltagare per vecka och massor med förfrågningar.


– Det är jätteroligt, säger Anna Rogell som är utbildningsansvarig på Jägersro.

Och utbudet är brett, det är ingen klyscha när vi säger att det finns något för alla.

– Nej, vi har allt från rena nybörjare till de som vill ta licens på både ponny och stor häst. Vi har en kurs för barn med funktionsvariationer, berättar Anna.

På Jägersro travskola samsas små shettisar och russ med kallblod och stora travare. Alla med den egenskapen att de är snälla och bussiga att hantera.

imagehlud7.png

 

Efter ett par år av digitala kuser erbjuder nu också Jägersro Travskola en fysisk kurs för amatörtränare.

– Det känns jättebra eftersom en del kommer från andra delar av hästsporten. Det är väldigt nyttigt att praktiskt kunna jobba med hästarna tillsammans.

Nytt från Travskolan är också en barnkurs (ålder 3–7 år) som omfattar sex lektioner, tre gånger körning och tre gånger ridning. Planen är att den kursen ska komma igång efter påsk. Och vi kan skvallra om att en av ledarna för den kursen är ”Farmen–Cissi” (Cecilia Ahlborg).

– Vi finns centralt i Malmö med bra kollektivtrafik hit dessutom, så vi är ett naturligt alternativ för alla som söker möjligheter att komma i kontakt med hästar av olika slag, menar Anna Rogell.

Här kan du läsa mer:

https://www.travskola.se/skolor/jagersro-travskola/

333442050_168718169292673_1448900664531718160_n.jpg

Publicerad fredag 17 mars 2023.