Önas Prince i årsdebut – vinner han direkt?

Hästen har fått tuff vinterträning.
Tränaren genomgår just nu ett stenhårt träningsschema.
Det är ett vältrimmat ekipage som på lördag inleder vägen mot Elitloppet i Svenska Travligans gulddivision.
– Vi ska köra en 1.08-tid i ett eventuellt Elitlopp, säger Jägersrotränaren.


I förra årets elitloppsfinal galopperade Önas Prince (V75-3) i slutkurvan med en topplacering på gaffeln. Enligt sin tränare kommer han vara ännu bättre när årets upplaga avgörs på Solvalla sista söndagen i maj.
– Jag har kunnat öka träningen volymmässigt och även intensifiera den, alltså att han har tränat klart tuffare i vinter än han gjorde i fjolvinter, säger Per Nordström i veckans avsnitt av podden V75 - lördag hela veckan.
Det är inte bara hästen som kommer ut mer vältränad än i fjol. Sedan han kom hem från semester på Barbados i mitten av januari har Per Nordström underkastat sig ett stenhårt program för att komma i toppform.
– Jag hade bestämt innan att hoppa på det här tränings- och kostprogrammet "16 weeks of hell" och jag är 45 dagar in i det nu. Det är ingen lek men jag mår fantastiskt bra och är mycket nöjd med resultatet så här långt. Jag känner att jag har nått en otrolig fysik på så här kort tid. Det är 13-14 kilo ner på vågen och det känns väldigt gott.
Att både häst och kusk kommer till årets säsong med betydligt fler och tuffare träningstimmar bakom sig tror Per Nordström kan leda till historiens snabbaste segertid i Elitloppet.
– Jag förväntar mig och tror absolut, dels för att jag är lite lättare i "biken" och mer vältränad, att vi ska köra en 1.08-tid i ett eventuellt Elitlopp i år.
När Per Nordström får veta att Önas Prince står i ett högt odds på förtidsspelet till Elitloppet kommer repliken snabbt.
– Då tycker jag att ni ska gå in och lira.

"Mycket god chans att vinna"
Men än är det över elva veckor kvar till elitloppsfesten på Solvalla och till att börja med ska Önas Prince ge sin tränare de besked han hoppas på i lördagens årsdebut. Halmstadtravet är arrangör för veckans omgång i Svenska Travligan och V75 och Önas Prince lottades till spår sex bakom startbilen i gulddivisionen.
– Jag tror att han har mycket god chans att vinna. Naturligtvis möter vi några fina hästar och det är årsdebut, men vad fasen, om man har en häst som har varit med och huggit i Elitloppet ska han väl kunna vara med och slåss om segern på lördag. Jag tror att han kommer göra en riktigt bra prestation, allting känns så. Jag har varit fruktansvärt nöjd med honom och förväntar mig en topp-, topprestation.

Publicerad lördag 11 mars 2023.