Lövgren hade överlägsna årsdebutanter

Joakim Lövgren presenterade två lysande årsdebutanter under fredagskvällen i Kalmar.
Såväl Lazar Flevo som Larry Wood var helt överlägsna i sina lopp och övertygade stort.
– Larry Wood är häftig att köra. Han är som ett vrålåk och är snabb som satan, berömde Lövgren.


V64 avgjordes på Kalmartravet och Joakim Lövgren satte sin prägel på omgången genom att visa upp två finfina hästar som imponerade vid segrarna. Först ut var nyförvärvet Lazar Flevo som vann direkt i debuten i sin nya regi. Han gjorde det dessutom överlägset från ledningen och det här lovar mera för den femårige tyskfödde valacken.
Ännu mer imponerade Larry Wood som levererade ett strålande intryck när han klev runt konkurrenterna och hade stor uppvisning i V64:s femte avdelning. Lövgren hittade tredje par utvändigt från spår elva och drog i högertömmen knappa niohundra meter från mål. Larry Wood var löpsugen värre och närmast flög förbi konkurrenterna över den sista bortre långsidan, och svepte till ledningen i sista sväng. Sedan dansade han undan över upploppet i överlägsen stil och vann på tiden 1.13,8/2140a. Det var en minst sagt lovande årsdebut och Larry Wood inledde alltså det nya året precis som han avslutade det förra med seger. Det var hästens åttonde seger i karriären.
– Han är en riktig king och häftig att köra den här hästen. Han är som ett vrålåk och det var fasten seat belt på sista långsidan när jag skickade honom. Han är snabb som satan, berömde Jägersro-tränaren om hästen som har tjänat över en miljon kronor.

Publicerad söndag 26 mars 2023.