Jägersro dominerade Solvallas storloppsdag

Jägersro dominerade Solvallas storloppsdag och tog hem fem av de tolv loppen, dessutom med ytterligare en rad fina placeringar.

Bäst lyckades Conrad Lugauer som vann två lopp och körde in 625 000 kronor till hästägarna på sina fyra starter.


– Jag är jättenöjd givetvis, sa Lugauer. Jag hade med mig fina hästar och de svarade också för starka prestationer.

Det började med Narita som ledde Margaretas Tidiga Unghästserie för 4-åriga ston från start till mål och gav inte betydligt mer rutinerade konkurrenter en chans.

– Det är en jättefin märr, ja helt enkelt en årgångshäst, sa Lugauer och berättade en liten anekdot om hur hästen kom till stallet.

– Jag hade sett ut henne på en auktion, men hade inte någon köpare så den gick mig förbi. Tre dagar senare ringer en hästägare och undrar om jag ville ha en Muscle Hill–märr i träning. Det var Narita så det känns ju extra roligt.

image3a9jb.png

 

För Frankie Godiva blev det ledningen först efter 500 meter, men sedan var det också lugnt hela vägen till mål.

– Jag förstod kort efter start att jag skulle kunna komma billigt till ledningen. Det var bra tryck i honom, även om jag var lite orolig på upploppet då det inte var så mycket kvar i honom.

Tetrick Wania startade också i ett Margaretalopp (Bedazzled Sock vann) och gick ett starkt slutvarv från kön som trea.

– Det var som jag förväntat mig, läget var svårt men han gick starkt.

 

Adrian Kolgjini är avstängd och hade engagerat Örjan Kihlström som kusk till stallets hästar. Det gav en seger med Boli You SM.

– Kul för Örjan att han fick köra en så fin häst, skämtade Adrian efter vinsten.

Det var en lugn start och sedan ett tufft slutvarv som var segergivande.

– Han är fortfarande inte helt rumsren, men dagens prestation var verkligen top-top.

Bakom Boli You SM gjorde Thomas Uhrbergs Marabou Brodda som riktigt vass insats som tvåa. Uhrberg vann dessutom ett Margaretalopp med Fredrik Perssons jättetalang Frank S H.

 

 

Ytterligare ett Margaretalopp – det är 300 000 i förstapris i de loppen – gick till Jägersro och Per Nordströms Loveletter In som slank loss från ledarryggen. Erik Adielsson körde och var imponerad efter vinsten.

– Det är väldigt enkelt att köra åt Per. Efter en hård öppning kändes det bättre att släppa. Jag får erkänna att det var så skitigt att jag hade svårt att se om vi var först.

Dagen avslutades sedan med ett montélopp där Nicklas Dyrbergs Kung Edward var helt överlägsen.

Publicerad söndag 26 mars 2023.