Ida och Jenny tog en känslosam seger

En skräll med glädjetårar, fullt ös i loppen och två talanger som vann.

Det var en riktigt rivig torsdagslunch där storskrällen Go For Fun, Ida Lindberg och Jenny Andersson stal lite av showen.


Go For Fun är Jenny Andersson från början till slut. Hon är uppfödare, tränare och delägare. Go For Fun är en hedersknyffel,  nöter på men innan torsdagens storskräll hade det bara blivit en seger.

– Det är bara så ”jävla” underbart. Äntligen, det är tre år sedan han vann senast. Och han vann för att Ida kör som en kung. Jag behöver aldrig vara orolig när hon kör, hon har så fin hand med hästarna, sammanfattade Jenny Andersson med glädjetårar på kinderna.

Ida Lindberg körde ett lopp enligt instruktionsboken, var bra med från start och hittade till andra ytter.

– Han var mer taggad idag, mer fokuserad. Så istället för att köra passivt valde jag andra ytter och han vann ju lätt, sa Ida om sin insats.

Och det där med fin körhand fick Ida ta fram över upploppet när Go For Fun började fuska lite med travet.

– Han brukar göra så, men nu gick det ju bra.

 

imagef7cjf.png

Lunchen visade också upp två talanger. Christoffer Eriksson visade upp Nyras Lars R i ett jättefint skick. Årsdebuten hade flyttat fram formen ett par steg och trots en tuff öppning och hårt tempo sträckte han ärligt på sig.

– Han var verkligen bra, jag fick köra tufft för att få ledningen och ändå gick han starkt hela vägen. Jag tror att han kommer att få en riktigt bra säsong, sa Christoffer och avslöjade att det kan bli en start på V75 om tio dagar.

The Flying Eagle segerdefilering.jpg

 

Conrad Lugauer har också ett löfte i The Flying Eagle, Toppstam, tre segrar på fem starter och ändå var Lugauer inte riktigt nöjd.

– Det är en fin individ, men han kan så mycket mer bara han skulle släppa på bromsen, säger Lugauer och antyder en lösning på problemet.

– Att kastrera honom, jag tror att han skulle fungera bättre som valack.

D.J.Spritz prisutdelning.jpg

 

Ken Ecce hade en bra dag och noterades för en dubbelseger. Med Borups Racing hittade han ner i ryggen på ledande – och tappre – Federer. 50 kvar kom luckan och Borups Racing växlade snabbt tempo.

– Jag tänkte att få se om vi hinner fram, men han sköt till bra.

Sen tog Ecce en snudd på överlägsen seger med D J Spritz och gillade dubbeln.

– Det är klart, två segrar är bättre än noll.

Sink Rate prisutdelning.jpg

Vi noterar också att samarbetet Thomas Uhrberg/Fredrik Persson fortsatt går starkt. Nu satte Uhrberg dit Sink Rate.

– Jag tycker inte alls det är tjatigt, bara roligt. Fredrik har staka och bra hästar. Nu fick vi ett bra lopp, men hon sjabblade lite med travet på upploppet så vi fick ta det lite försiktigt.

Den sedvanliga segern för Gustav Johansson tillsammans med Nemesis Divina, receptet var ledningen från start till mål.

 

Publicerad torsdag 23 mars 2023.