Harran Boko snabbast i Sverige i år

1.10,5.
Där har ni årets snabbaste segertid.
Harran Boko var omutlig i spurten när han på onsdagen gick ut på V86®.
– Han kan utmana vilka hästar som helst över den här distansen, sa den vindsnabbe travarens tränare Simon Mitman.


Tempot hade varit högt uppskruvat och när hästarna dundrade in i slutkurvan såg segern ut att stå mellan favoritspelade duon Rackham och Heart of Steel. Men där bakom tassade Harran Boko och när Conrad Lugauer vred ut honom till full attack över Åbytravets upplopp avgjorde han i ett nafs.
– Den här hästen hade vi ganska länge själva och det var en fröjd att köra honom i dag. Han kändes fantastisk från första till sista steget och när vi körde in i sista sväng kände jag att han inte kunde förlora. Jag kan bara berömma hästen och tränaren, sa Conrad Lugauer.
Den nioårige vinnaren tränades tidigare av Conrad Lugauer men numera är det Simon Mitman, en före detta anställd i stall Lugauer, som ansvarar för hästen.
– Revansch! Det har varit uppförsbacke i 1,5 år. Vi har anmält till voltlopp och låtit honom springa bakifrån för att han ska få tillbaka huvudet. Jag trodde inte så mycket på det i dag från spår åtta mot bra hästar, men det är hans distans och han kan utmana vilka hästar som helst över den här distansen, sa Simon Mitman.
Harran Boko belönades med 60 000 kronor för besväret och 1.10,5 över 1 640 meter med bilstart är årets snabbaste segertid på svensk mark.

Publicerad torsdag 23 mars 2023.