Gästerna imponerade – men på V86 kom "himmalaget"

V86–kvällar betyder alltid bra sport och onsdagen var inte något undantag. Och kanske var det två av våra stadiga gäster som imponerade mest.


Axel Jacobsen visade upp America Dream i ett bländande skick och trots ett halvtungt lopp sprintade 5-åringen bara undan på fina 11,9.

– Det är en riktigt bra häst det här och han är stark som f-n. Så jag tror att vi får jätteskoj framöver.

Lika mycket imponerade Frank SH som årsdebuterade för Fredrik Persson med en lätt seger.

– Han har varit väldigt stark i jobben hemma så jag var övertygad om att han skulle göra ett bra lopp. Han är ju bara i början av sin karriär, men har vad som krävs för att bli en topphäst, sammanfattade Fredrik Persson.

Sen var det ”himmalaget” som tog för sig.

 

Jeans N.Both målgång.jpg

Joakim Lövgren ryckte skorna på Jeans N.Both för första gången och då gick det undan. Favoriten Twenty Dollar såg ut att ha loppet i sin hand i ledningen, men Jeans N.Both kom som skjuten ur en kanon över upploppet och hann fram med en längd i V86-3.

- Det här var nog hans bästa lopp i karriären, han visade samma takter i ett lopp förra året, men sen har underpresterat rätt mycket. I dag kom det fram i honom och det ger mersmak och förhoppningar, sa Joakim Lövgren.

 

Midnight Special prisutdelning.jpg

Johnny Takter skickade Helena Burmans Midnight Special till ledningen i V86-inledningen. Konkurrenterna lät Takter hålla ett behagligt tempo där framme och via ett ryck i sista sväng så blev segern närmast överlägsen.

- Han är riktigt fin och har rätt inställning, sa Johnny Takter. Han kan öppna bra och idag kändes det som om det var läge. Men jag måste också säga att han tagit ett kliv i utvecklingen den sista tiden.

I V86-5 kom det hästar från alla håll på upploppet. Per Nordström ville till ledningen med Ivory Am, men fick svar och valde att krypa ner i rygg på Damavend. Det såg inte ut att bli någon lucka, men 100 meter före mål löste det sig invändigt och Ivory Am sköt till vasst och hon hann fram till en säker seger.

– Hon sköt till jättefin och det small bara till, jag hann inte ens vika fram pisken. Hon har många kvalitéer och är både snabb och stark. Det blir kul på V75 framöver, sa Per Nordström. Hon borde passa bra i Diamantstolopp.

 

Ivory Am segerdefilering.jpg

Det fjärde V86–loppet gick till Stefan Persson som gav Kentucky Lobell, tränad av Per Henriksen, ett perfekt lopp som tvåa i andraspår. När Kentucky Lobell fick anfalla gick det fort och han vann lekande lätt. Men visst underlättades det av att storfavoriten Capriccio d'Amore galopperade kort efter start.

Eleonora SH var bara tvåa i mål för Peter Untersteiner, men fick vinsten sedan Xia Lloyd och Adrian Kolgjini brutit ut över upploppet.

Gucci Line kommer vi nog att få höra en av om den kommande säsongen. Tillsammans med Mads Hvid, en gång i tiden lärling på Jägersro, rundade han fältet varvet från mål och vann överlägset.

– Det här var en kul seger, sa Mads. Jag har många fina minnen från Jägersro.

Call Me Brodda visade moral från positionen utvändigt ledaren i ett lopp där Sweetman galopperade i en trång situation i första sväng och där Bandit Brick sprang sig trött i ledningen.

Conrad Lugauer avslutade kvällen med Devs Donator som fick raka spåret när ledande Romo galopperade.

– Han brukar ju vara långt fram när han sköter sig, sa en nöjd Lugauer.

 

Publicerad torsdag 2 mars 2023.