Jägersro fortsätter satsa på internationellt ponnysamarbete

Jägersro fortsätter att satsa internationellt.

I helgen blev det klart att ungdomssuccén World Summer Cup Junior fortsätter. I samband med de stora tävlingarna i Cagnes–Sur–Mer skrevs ett nytt avtal som innebär att serien fortsätter under 2023.


– Det är jätteviktigt, säger Anna Rogell som är utbildningsansvarig på Jägersro. Det stimulerar verkligen de som satsar på ponnytravet och dessutom skapar serien ett kontaktnät för våra ungdomar. Jag vet att många av de som tidigare tävlat i World Summer Cup Junior fortsatt har kontakt med andra ponnykuskar.

Under 2023 är tanken att fyra länder ska delta; Sverige (som representeras av Jägersro), Frankrike, Spanien och Italien. Under året blir det tre tävlingstillfällen.

# 29–30 juni i Palma de Mallorca.

# 25 juli Jägersro (i samband med Hugo Åbergs Memorial).

# 26 augusti: Cagnes–Sur–Mer.

– Italien kommer också att vara med och tävla, men arrangerar inte någon deltävling i år, förklarar Anna.

Vid varje tävlingstillfälle skickar varje land två kuskar som kommer att tävla i två lopp. Hästarna i första heatet lottas och till andra heatet fördelas hästarna efter placering i första heatet vilket innebär att den kusk som kom sist i första heatet får köra den häst som kom först osv.

– Efter pandemin känns det väldigt positivt att vi kommer igång igen och jag hör på mina ponnykuskar att de är väldigt laddade, säger Anna Rogell.

Jägersros ordförande Kerstin Peterson–Brodda valdes till ordförande för föreningen som ska driva satsningen medan François Forcioli-Conti, ordförande för Société des Côte d’Azur, blev vice ordförande.

Publicerad torsdag 16 mars 2023.