Dubbel till Joakim Lövgren – Jessica Pilenberg skrällde

Dubbelsegrar till Joakim Lövgren och Kevin Oscarsson, Laradja Vrijthout i vasst segerlopp och Jessica Pilenberg ordnade kvällens skräll. Där har ni en snabb sammanfattning av tisdagskvällen på Jägersro.


Joakim Lövgren inledde med storfavoriten King of Djazz som enkelt kom till ledningen och efter det fick bestämma tempot första varvet.

– Både jag och King of Djazz trodde att vi hade avgjort i sista sväng, men på upploppet kom Christoffer [Eriksson med Bicc’s Avalon] tillbaka igen. Så det var starkt att hålla undan.

Med tanke på att det handlade om en årsdebut så var givetvis Lövgren nöjd.

– Det var en bra årsdebut och han kändes så fin innan att jag hade en bra känsla när jag åkte till start.

imagemk1pn.png

 

Lövgren fick sedan se sig slagen med favoriten Roxanna som inte riktigt fick travet att flyta. Det var nära galopp ett par gånger men trots det var hon inte stort slagen, men Kevin Oscarssons Aperfectcandy var före.

– Gynnad av att gå barfota, sa Kevin. Jag gillar verkligen den här hästen. Hon börjar fatta vad det går ut på och jag tror att hon har en bra framtid.

Lite revansch blev det för Lövgren i det avslutande V64–loppet där Global Best Lover ledde från start till mål.

– Han trivs med att gå först och gjorde det bra. Visst blev han muskeltrött den sista biten, men det var ett långt lopp och de andra var också trötta.

Global Best Lover prisutdelning.jpg

Global Best Lover blixtrade till med fina prestationer under förra året, nu hoppas Joakim att det ska bli en lite jämnare formkurva och därmed fler fina placeringar.

– Förhoppningen är att han ska vara lika bra varje gång.

Kanske hördes det också lika mycket glädje i Joakim Lövgrens röst när han pratade om Lorens Flevo som tog andraplatsen bakom Global Best Lover.

– Det gladde mig verkligen. Det är en häst som det verkligen är lätt att tycka om. Nu gjorde han ett bra lopp och det var ett klart fall framåt för hans del.

Glädje var det också bland ägargänget Hans G Lindskog, Robert Juliusson och Nils–Otto Bernerup sedan Malto årsdebuterat på bästa vis.

– Skönt att han fick visa sin kapacitet, det är en jättetrevlig häst.

Laradja Vrijthout segerdefilering.jpg

Årets första seger tog också Laradja Vrijthout som kanske är lite speciell, men också bra.

Han vann på 1.11,1 utan att det var speciellt snabba förhållanden och han gjorde det efter en tuff öppning.

– Han gillar att springa i maxfart, förklarade tränaren Conrad Lugauer efter uppvisningen.’

Laradja Vrijthout gör nu sin tredje säsong hos Lugauer, har har hela tiden visat stor snabbhet men har också haft en förmåga att strula till det.

– Jag vet egentligen om han kan utvecklas mer, men jag skulle vara jättenöjd om han kan bli lika bra som han var i fjol.

Kort distans, ett startspår lite längre ut i banan – där har ni de optimala förutsättningarna för hästen.

– Planen är att vi ska starta i Silverdivisionen (V75), det är där han hör hemma.

Elegant Jet målgång2.jpg

Per Nordström håller också på att växla upp nu när säsongen drar igång på allvar. Italienskfödda Elegant Jet är inte stor, men visar en härlig inställning när han på ett enkelt vis (ledningen) tog sin tredje seger.

– Det gick riktigt fort sista 300–400, han är liten och oansenlig i stallet men springa kan han. En pigg och glad häst, sammanfattade Nordström.

Precis som de andra stora Jägersrostallen börjar också Kolgjinis visa upp fina hästar. Nu var det Bold Face som imponerade stort. Peter Ingves hade fått informationen att hästen var i ordning och körde därefter. Offensivt och till ledningen efter ett halvvarv.

– Adrian [Kolgjini] sa att formen var bra men att det gällde att få iväg henne felfritt. Sen provade jag en bit och vi fick ledningen. Jag var lite orolig att jag kört för fort första varvet, men hästen var riktigt bra.

Bold Face målgång2.jpg

Kvällens skräll kom i montéloppet där Jessica Pilenberg red Flash Fire till en lätt seger. Flash Fire var minst spelad i loppet, men ändå lät inte Jessica speciellt överraskad.

– Jag vet ju att han kan springa, men ibland springer han och tittar på annat. Idag var det en dag som han ville springa och när det sedan löste sig så bra i sista kurvan (ledaren galopperade och Jessica fick fritt fram) så höll det hela vägen.

Freja Skovsende målgång.jpg

Freja Skovsende, ägd av Charlottenlundsprofilen Carsten Bundgaard och tränad av Axel Jacobsen, tog andra raka på Jägersro. Nu var det Steffen Christiansen som körde och rundade till seger i ett amatörlopp.

Fredrik Persson är en stadig gäst på Jägersro och han fick bästa möjliga start på dagen när hans Janita Silvio fick överta ledningen i första kurvan och sedan hålla den hela vägen hem.

Publicerad onsdag 29 mars 2023.